Cele mai citite
 


Petru Movilă (PD-L) va solicita MS introducerea unui avertisment pentru mâncărurile nesănătoase
sâmbătă, 9 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 9 ian /Agerpres/ - Deputatul Partidului Democrat-Liberal de Iaşi Petru Movilă a anunţat că va depune un memoriu la Ministerul Sănătăţii prin care va solicita introducerea unui avertisment pentru produsele alimentare nesănătoare, asemănător celorlalte promovate de minister pentru ţigări.
Parlamentarul ieşean, care este şi membru al Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor, a declarat duminică, pentru AGERPRES, că descurajarea consumului de fast food-uri trebuie făcută asemeni fumatului, prin intermediul unor măsuri ce vizează inscripţionarea pachetelor de ţigări cu avertismente şi poze legate de consecinţele fumatului, creşterea accizelor la tutun, interzicerea fumatului în spaţii publice.
'În cazul unei alimentaţii bazate pe produse fast-food ce se mai poate face? S-a interzis comercializare în apropierea unităţilor de învăţămînt, lucru realizat prin lege. Urmează introducerea unei taxe pentru astfel de produse, în speranţa că populaţia va renunţa la consumul lor în mod curent. Voi solicita Ministerului introducerea avertismentelor şi în cazul alimentelor nesănătoase', a spus Movilă.
Deputatul PD-L susţine că va depune şi o iniţiativă de modificare a legislaţiei în vigoare în sensul obligativităţii afişării de către unităţile economice cu profil alimentaţie publică a unor panouri pe care să fie trecute toate tipurile de 'E'-uri şi efectele acestora asupra stării de sănătate a oamenilor.
'Oamenii trebuie să fie avizaţi corect asupra produselor cu 'E'-ri, foarte multe cu risc cancerigen dacă sunt consumate frecvent', a argumentat Movilă. AGERPRES/
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: 16 milioane de lei, bani alocaţi de MS pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirirugie Plastică, reparatorie şi arşi Deputatul PMP Petru Movilă susţine, într-un comunicat de presă, că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat alocarea a 16 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirurghie Plastică, reparatorie şi arşi.
Iaşi: Deputatul PDL Petru Movilă vrea ca rezidenţiatul să fie organizat de Ministerul Educaţiei Preşedintele Organizaţiei Municipale Iaşi a PDL, deputatul Petru Movilă, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că intenţionează să iniţieze un proiect de lege care vizează trecerea organizării şi susţinerii rezidenţiatului de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Educaţiei.
Petru Movilă (PDL): Clasificarea unităţilor spitaliceşti din Iaşi nu este conformă cu realitatea Democrat-liberalul Petru Movilă, membru al Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, a solicitat, joi, printr-o scrisoare deschisă, ca reprezentanţii Ministerului Sănătăţii să reevalueze clasificarea spitalelor ieşene.
Iaşi:Deputatul Petru Movilă (PDL) atrage atenţia asupra situaţiei critice de la Spitalul Socola Deputatul PDL Petru Movilă atrage atenţia că încă de la începutul lunii aprilie a transmis către Ministerul Sănătăţii şi către Guvernul României un memoriu în care prezenta situaţia critică în care se afla Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Socola.
Iaşi: Deputatul Movilă vrea clarificarea situaţiei de la Socola Deputatul PDL Petru Movilă doreşte clarificarea situaţiei de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, din Iaşi, motiv pentru care parlamentarul a avut o întrevedere cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, şi cu Doru Bădescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)...
Iaşi: Ministrul desemnat Vasile Cepoi, susţinut de deputatul PDL Petru Movilă Democrat-liberalul Petru Movilă, membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, a declarat, luni, presei, că îl va susţine pe medicul ieşean Vasile Cepoi la conducerea Ministerului Sănătăţii, chiar dacă acesta a fost promovat ministru de un guvern USL.