Cele mai citite
 


Attila Cseke: Numărul dozelor de vaccin împotriva gripei A/H1N1 este îndestulător
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deva, 10 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, duminică, la Deva, că în stocurile Institutului Cantacuzino mai sunt 1.340.000 de doze de vaccin împotriva virusului gripei A/H1N1, cantitatea fiind îndestulătoare pentru toţi care doresc să se imunizeze în această perioadă.
'Dozele de vaccin fabricate de Institutul Cantacuzino sunt îndestulătoare pentru toţi cei care doresc să se imunizeze. Este vorba de 1.340.000 de doze de vaccin. Vaccinarea este singurul mijloc de prevenţie împotriva grupei A/H1N1. (...) Vom deschide şi alte centre de vaccinare dacă este nevoie. Eu mă bucur că avem o tendinţă de creştere semnificativă a numărului de vaccinări', a afirmat ministrul Sănătăţii.
El a menţionat că medicii de familie trebuie să se implice în campania de vaccinări, cantitatea de vaccin ce va fi repartizată cabinetelor medicale depinzând de numărul de persoane înscrise pe listele acestora.
Ministrul Sănătăţii s-a aflat duminică în judeţul Hunedoara, unde a luat parte la învestirea oficială în funcţie a noului prefect, Attila Dezsi, şi a vizitat spitalele din Deva şi Hunedoara. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Ministrul Sănătăţii: Un milion de doze de vaccin BCG pentru nou-născuţi sosesc marţi în ţară Sfântu Gheorghe, 28 iun /Agerpres/ - Un milion de doze de vaccin BCG, importate din străinătate, care vor fi folosite pentru imunizarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei, vor sosi marţi în ţară, a declarat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Vlădescu nu s-a vaccinat împotriva gripei A/H1N1 Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat miercuri că nu s-a vaccinat împotriva gripei A/H1N1 pentru că nu a avut timp, dar a recomandat familiei să se vaccineze.
MS a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) cu ajutorul UNICEF, care vor ajunge în România în maxim 10 zile, a anunţat MS printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Mureş: Peste 10.000 de vaccinuri împotriva gripei A/H1N1 în ultima săptămână Târgu Mureş, 13 ian /Agerpres/ - Peste 10.000 de persoane s-au vaccinat în judeţul Mureş în ultima săptămână cu vaccinul împotriva gripei pandemice A/H1N1, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Ovidiu Fărcaş.