Cele mai citite
 


De luni, vaccinarea anti AH1N1 se face la medicul de familie şi în alte două centre
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ - Cabinetele de vaccinare organizate în cele patru unităţi sanitare din Bucureşti, respectiv Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Matei Balş', Spitalul de Oftalmologie Lahovari, Spitalul Colentina şi Spitalul Fundeni vor fi deschise până astăzi, 10 ianuarie a.c., la orele 15,00.

Sâmbătă, în centrele din Bucureşti, au fost vaccinate 5.475 de persoane.
Astfel, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Matei Balş' au fost imunizate 2.950 de persoane, la Spitalul Colentina 1.600 persoane, la Spitalul de Oftalmologie 850, iar la Spitalul Fundeni 75.
Începând din 11 ianuarie a.c., persoanele care doresc să se vaccineze cu vaccinul pandemic CANTGRIP trebuie să se prezinte la cabinetele medicilor de familie.
De asemenea, începând cu această dată vor fi deschise două noi centre de vaccinare la Institutul de Sănătate Publică Bucureşti, între orele 13,00-19,00, şi Institutul de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, între orele 11,00-19,00.
În ultimele 24 ore au fost înregistrate 10 cazuri noi de gripă cu virus AH1N1, şi a fost confirmat un nou caz de deces.
Totalul cazurilor de gripă A/H1N1 pe teritoriul României până în acest moment este de 6.177, din care 85 decese.
Cazuri confirmate în ultimele ore au fost câte unul în judeţele Alba, Arad, Braşov, Covasna, Dolj, Iaşi, Bucureşti, Ilfov, iar la Brăila s-au înregistrat două cazuri.
Preşedinta Federaţiei Naţionale a Medicilor de Familie, dr. Doina Mihăilă a declarat pentru AGERPRES că mai mulţi medici de familie văzând afluxul mare de persoane care au venit să se vaccineze au venit la Institutul 'Matei Balş ' pentru ajuta la vaccinare.
'Recomandăm populaţiei să vină la cabinetele medicilor de familie pentru a se vaccina. Acum avem vaccin, a fost un hiatus dar acum lucrurile au intrat în normal'. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
De luni, vaccinarea anti AH1N1 se face la medicul de familie Începând de luni, persoanele care doresc să se vaccineze cu vaccinul împotriva gripei AH1N1 trebuie să se prezinte la cabinetele medicilor de familie, sau la centrele medicale de vaccinare.
Două noi decese de gripă cu virus AH1N1 Bucureşti, 20 dec /Agerpres/ - Un număr de 55 cazuri noi de gripă cu virus AH1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, fiind înregistrate şi două decese la persoane care prezentau boli asociate, respectiv leucemie şi obezitate, a informat, duminică, Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii: 81 de cazuri noi de gripă A/H1N1 şi două decese Bucureşti, 16 dec /Agerpres/ - În ultimele 24 de ore au fost confirmate 81 de cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 pandemic şi s-au înregistrat două decese la persoane cu boli asociate, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 27.
Rafila: 12 cazuri de gripă diagnosticate până în prezent la nivel naţional, majoritatea cu AH1N1 Până în prezent, 12 cazuri de gripă, majoritatea cu virus AH1N1, au fost diagnosticate la nivel naţional, a declarat marţi, la Institutul "Matei Balş", preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.
Brăila: Al treilea caz de deces din cauza gripei noi Brăila, 11 ian /Agerpres/ - Un bărbat de 24 de ani din Brăila a decedat după ce a contractat virusul AH1N1, din cauza complicaţiilor apărute ca urmare a faptului că pacientul prezenta afecţiuni cronice.
Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.