Cele mai citite
 


Cazurile severe de gripă nu apar la bătrâni, ci la persoane de vârstă medie
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ - Cazurile severe de gripă nouă nu apar la persoanele vârstnice, aşa cum ar fi fost de aşteptat, ci la oamenii de vârstă medie, a atras atenţia, duminică, directorul general al Administratiei Spitalelor din cadrul Primariei Capitalei, Marius Savu.
El a explicat fenomenul prin faptul că vârstinicii prezintă o imunitate mai puternică, întrucât au 'în istoria organismului' anticorpi din perioada gripei din anii 40.
În context, Marius Savu a spus că nu are cunoştinţă de o reacţie severă a vaccinului şi da dat asigurări că acesta prezintă siguranţă.
El a mai spus că în statele din vest, rata îmbolnăvirilor a scăzut după ce o mare parte a populaţiei s-a vaccinat.
În Bucureşti, în ultimele trei zile s-au vaccinat între 6.000 şi 7.000 de persoane, iar de la începutul campaniei, aproximativ 25.000 de persoane.
'A fost nevoie să moară o personalitate impostantă, pentru ca oamenii să înţeleagă importanţa vaccinării', a mai spus Marius Savu, referindu-se la actorul actorul Toni Tecuceanu. AGERPRES/
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Două cazuri de gripă nouă în şcoli din Bucureşti şi Iaşi Două cazuri de gripă nouă au fost înregistrate în şcoli din Bucureşti şi Iaşi, informează joi Ministerul Sănătăţii.
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.
Tinerii riscă mai mult să contracteze gripa nouă, dar vârstnicii - să moară din cauza ei /The Lancet/ Noi date provenind din Mexic, prima ţară afectată de pandemia gripei H1N1, confirmând că tinerii riscă mai mult să se îmbolnăvească de gripa nouă, dar persoanele vârstnice mor mai des din cauza ei, potrivit unui studiu publicat online joi de revista The Lancet, citat de AFP.
Arad: Numărul bolnavilor de gripă nouă a ajuns la 141 Numărul total al cazurilor de gripă nouă în judeţul Arad a ajuns la 141, în ultima săptămână fiind confirmate încă două cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1, ambele în municipiul Arad, transmite corespondentul AGERPRES.
Bistriţa-Năsăud: Un alt caz de gripă nouă şi restricţionări în spital din cauza virozelor Bistriţa, 23 feb /Agerpres/ - O femeie de 32 de ani este cel de-al cincilea caz de gripă AH1N1 confirmat de la începutul acestui an în judeţul Bistriţa-Năsăud, potrivit datelor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), iar în Spitalul Judeţean de urgenţă Bistriţa accesul vizitatorilor a fost...
Suceava: Al zecelea deces prin gripă nouă, confirmat Directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat, vineri, că va organiza centre de vaccinare pentru populaţie în policlinicile şi spitalele ce au secţii de boli infecţioase, unde vor fi vaccinaţi cu precădere cei care nu au asigurări de sănătate.