Cele mai citite
 


Attila Cseke: Numirea şi revocarea managerilor spitalelor va trece la autorităţile locale
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deva, 10 ian /Agerpres/ - Numirea, revocarea şi sancţionarea managerilor de spitale vor trece, în acest an, în atribuţiile autorităţilor publice locale, pentru ca funcţionarea acestor unităţi sanitare să fie mult mai eficientă, a declarat, duminică, la Deva, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Vor fi exceptate de la această măsură spitalele cu acoperire regională, cele cu un anumit profil medical şi institutele de cercetare.
'Eu, ca ministru al sănătăţii, nu pot coordona, în mod eficient, de la Bucureşti, 433 de manageri de spitale. (...) Nu se poate, dacă vreţi, de la Dorohoi şi până la Drobeta Turnu Severin sau de la Deva până la Constanţa să ai un control eficient asupra managementului spitalelor. Acest management va trebui să fie înfăptuit de autorităţile administraţiei publice locale, pentru că sunt cele mai apropiate de cetăţean', a afirmat ministrul Attila Cseke.
Ministrul Sănătăţii a arătat că în momentul în care vor apărea probleme, cetăţenii se vor putea adresa primarului, preşedintelului Consiliului Judeţean, consiliului local sau celui judeţean, care vor avea puterea de a lua măsurile necesare. Ministerul îşi va păstra doar atribuţiile de control tematic la aceste spitale.
În prezent, numirea sau revocarea managerilor de spitale se face prin ordin de ministru.
Ministrul Sănătăţii s-a aflat, duminică, în judeţul Hunedoara unde a luat parte la învestirea oficială în funcţie a noului prefect, Attila Dezsi, şi a vizitat spitalele din Deva şi Hunedoara. AGERPRES/
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke: Nu se închid spitale, dar se vor reorganiza după descentralizare Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat joi, la Oradea, că el nu a vorbit niciodată de închiderea unor spitale, dar că, după descentralizare, autorităţile locale sunt cele care vor hotărî unde şi cum vor avea loc reorganizări ale acestora.
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Bogdan Diaconu (PC): Cseke Attila trebuie să-şi dea demisia Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, trebuie să-şi dea demisia pentru că este 'direct vinovat de dezastrul de la Maternitatea Giuleşti şi de moartea micuţilor nevinovaţi, prin subfinanţarea sistemului sanitar', a afirmat, marţi, vicepreşedintele Partidului Conservator (PC), Bogdan Diaconu, într-un comunicat...
Nicolae Bănicioiu (PSD): Ministrul Sănătăţii este lovit de o halucinantă confuzie în cazul drogurilor uşoare Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu l-a criticat luni la dezbaterea moţiunii simple pe tema drogurilor uşoare pe ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, despre care a spus că "este lovit de o halucinantă confuzie".
Dîncu: Ministrul Sănătăţii are un mandat total, de a căuta şi a debloca problemele din sistem Noul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, are un mandat total şi trebuie să caute şi să deblocheze problemele din sistem, a declarat joi vicepremierul Vasile Dîncu.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a dat asigurări că datoriile spitalelor vor fi plătite Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a dat asigurări marţi, la Vaslui, că datoriile spitalelor înregistrate până la data de 31 martie a.c. vor fi plătite în cursul lunii august.