Cele mai citite
 


Attila Cseke: Românii vor avea un card naţional informatizat de sănătate
duminică, 10 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deva, 10 ian /Agerpres/ - Românii vor avea un card naţional de sănătate, până în anul 2012, în care vor fi evidenţiate date cu privire la plata asigurărilor de sănătate de către posesor, a declarat, duminică, la Deva, ministrul sănătăţii, Attila Cseke.
El a arătat că România se numără printre ultimele state membre ale Uniunii Europene în care persoanele asigurate nu dispun de un card naţional de sănătate.
'În toate statele membre, persoanele asigurate au un card naţional de sănătate care prevede, pe lângă datele personale, date cu privire la plata sau neplata asigurărilor de sănătate. În prezent, cetăţeanul este pus să meargă la casa judeţeană de asigurări şi să ceară o adeverinţă, dacă i s-a plătit contribuţia la asigurările de sănătate. Este o situaţie care va trebui eliminată', a argumentat ministrul Attila Cseke.
În opinia ministrului Sănătăţii, proiectul este 'important', dar nu va fi uşor de pus în practică, dată fiind complexitatea acestuia. El a estimat însă că măsura va deveni funcţională până în anul 2012.
'Este un proiect important şi care nu va fi uşor. Pe acest card vor trebui introduse, după crearea infrastructurii tehnologice, datele fiecărei persoane asigurate. Eu cred că, până la sfârşitul acestui mandat de guvernare, adică până în 2012, vom putea avea un card naţional de sănătate pentru persoanele asigurate', a adăugat ministrul Sănătăţii, precizând că informatizarea sistemului medical reprezintă unul dintre obiectivele sale.
Potrivit ministrului, 10,8 milioane de persoane beneficiază de servicii medicale fără să contribuie la sistemul naţional de asigurări de sănătate. Contribuţiile la fondul de sănătate sunt plătite doar de 6 milioane de români, dintre care 5 milioane sunt salariaţi.
Ministrul Sănătăţii s-a aflat, duminică, în judeţul Hunedoara unde a luat parte la învestirea oficială în funcţie a noului prefect, Attila Dezsi, şi a vizitat spitalele din Deva şi Hunedoara. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii sugerează UNCJR să apeleze inclusiv la management privat pentru spitalele preluate Târgu Mureş, 5 iun /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, prezent la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România de la Sovata, le-a spus membrilor UNCJR că pot să angajeze firme private care să asigure managementul spitalelor pe care le vor prelua, a declarat, sâmbătă...
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a dat asigurări că datoriile spitalelor vor fi plătite Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a dat asigurări marţi, la Vaslui, că datoriile spitalelor înregistrate până la data de 31 martie a.c. vor fi plătite în cursul lunii august.
Attila Cseke, ministrul Sănătăţii: Nu există pericol de epidemie de gripă în România Nu există pericolul izbucnirii unei epidemii de gripă în România, a dat asigurări, miercuri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Ministrul Sănătăţii precizează că la controalele concediilor medicale nu s-au folosit deocamdată poliţişti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a afirmat, joi, că, până în prezent, nu s-a apelat la poliţişti la controalele efectuate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru verificarea acordării concediilor medicale.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Ministrul Attila Cseke verifică respectarea termenelor de plată către farmacii Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a avertizat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, conducerile Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) care nu s-au conformat termenelor privind plata facturile la medicamente pe luna iunie 2009.