Cele mai citite
 


Neamţ: Populaţia din mediul rural refuză vaccinarea împotriva AH1N1
marţi, 12 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaccinarea împotriva virusului AH1N1 decurge fără impedimente în mediul rural, singura problemă fiind aceea a nepăsării oamenilor, care au venit în număr mic să se imunizeze împotriva gripei de tip nou.
Potrivit doctorului Roxana Pipirigeanu, şefa secţiei de epidemiologie din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, toate cele 78 de comune din mediul rural au medici de familie iar aceştia au început încă de săptămâna trecută vaccinarea celor care doresc imunizarea.

'Toţi cei 280 de medici de familie din judeţ vaccinează populaţia împotriva AH1N1. Nu avem niciun medic care să fi refuzat aşa ceva. Singura problemă ar fi că sunt puţini doritori în rural, circa 5.000 de persoane. Sunt doar câteva localităţi care au rămas fără doze de vaccin, dar astăzi (luni - n.r.) vom primi încă 10.000 de doze de la Ministerul Sănătăţii, pe care le vom distribui începând de marţi în teritoriu' - a declarat Roxana Pipirigeanu.

Până în prezent au fost distribuite în judeţ, către medicii de familie, circa 15.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, la o populaţie cu vârsta peste 16 ani de circa 520.000 persoane.

'Vaccinarea se face la medicii de familie, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică şi începând de marţi şi la cele cinci spitale din judeţ', a adăugat doctorul Roxana Pipirigeanu.

În judeţul Neamţ s-au îmbolnăvit de gripă nouă 120 de persoane. O gravidă din Târgu Neamţ cu AH1N1 a decedat la două săptămâni după ce a născut, în Spitalul de urgenţă din Iaşi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Doar 30 doze de vaccin AH1N1 pentru fiecare medic de familie Fiecare dintre cei 280 de medici de familie din judeţ a primit, marţi, doar 30 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, care, cel mai probabil, se vor termina în aceeaşi zi, datorită numărului mare de solicitări.
Sălaj: 17 localităţi din mediul rural fără medic de familie Cinci comune din Sălaj, cu un total de 17 localităţi, nu au în prezent medic de familie, alte şase comune şi două oraşe confruntându-se cu deficit de medici, a declarat vineri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, în şedinţa Colegiului Prefectural.
Neamţ: Medicii de familie au în medie 1.500 de pacienţi Fiecare dintre cei 254 de medici de familie din judeţul Neamţ are în medie 1.500 de pacienţi, însă, în mediul rural, medicii au chiar şi 2.500 de pacienţi, a declarat, pentru AGERPRES, preşedinta Asociaţiei Patronale a Medicilor de Familie (APMF) Neamţ, dr. Mihaela Covrig.
Suceava: Peste 11.500 de elevi şi sugari imunizaţi cu vaccin diftero-tetanic Peste zece mii de elevi vor fi vaccinaţi antidifterie şi antitetanos, după ce Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului 10.840 de doze de vaccin diftero-tetanic de tip adulţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu.
Sălaj: Lipsă de cabinete stomatologice în mediul rural Un total de 24 dintre cele 57 de comune ale judeţului Sălaj nu au cabinete stomatologice, 14 comune nu au farmacii sau puncte farmaceutice iar şase dintre ele nu au medic de familie, relevă datele prezentate joi de Ligia Marincaş, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în şedinţa lunară a comitetului...
Şefa DSP Harghita: Vaccinarea nu este o chestie de modă sau alegeri personale, e o problemă a comunităţii Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, dr. Tar Gyongyi, le recomandă părinţilor să îşi vaccineze copiii şi să nu-i supună la 'experimente' pentru că vaccinarea nu este 'o chestie de modă', ci o problemă de sănătate publică.