Cele mai citite
 


Teleorman: Doze suplimentare pentru vaccinarea împotriva gripei noi
marţi, 12 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi se află din această săptămână la dispoziţia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, pe baza solicitărilor făcute în urmă cu câteva zile de conducerea instituţiei, după ce tot mai multe categorii de persoane s-au arătat interesate.
Directorul coordonator adjunct al DSP Teleorman, Elena Picu, a declarat pentru AGERPRES, luni, că aceste doze vor fi distribuite cu prioritate medicilor de familie din toate localităţile şi centrelor zonale de vaccinare organizate la Alexandria, Roşiorii de Vede, Turnu Măgurele, Zimnicea şi Videle.

Potrivit sursei citate, în prima etapă a campaniei de vaccinare împotriva gripei AH1N1 au fost primite circa 10.500 de doze, grupurile-ţintă fiind elevii şi studenţii cu vârste peste 16 ani şi personalul medico-sanitar.

'La început a fost o reţinere generală faţă de acest vaccin, chiar din partea medicilor şi asistentelor, încât am crezut că vom rămâne pe stoc cu dozele repartizate judeţului, aşa cum s-a întâmplat cu cele privind cancerul de col uterin', a afirmat dr. Elena Picu.

De la începutul epidemiei, în judeţul Teleorman au fost confirmate 22 de cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă, dintr-un total de 56 de suspecţi, mai mult de jumătate din pacienţi având vârsta sub 30 de ani.

Un singur deces s-a înregistrat din cauza gripei AH1N1, o femeie de 59 de ani cu mai multe afecţiuni cronice decedând la sfârşitul anului trecut la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campania națională de vaccinare anti-HPV va începe în luna martie a acestui an, potrivit Ministerului Sănătății Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, formată la inițiativa Fundației Renașterea, susține demersul Ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, în ceea ce privește programele de prevenție pentru cancerul de col uterin, printre acestea fiind și inițiativa de a relua campania de vaccinare...
Olsavszky (OMS): România este pe primul loc în Europa la decesele provocate de cancerul de col uterin România este pe primul loc în Europa la decesele provocate de cancerul de col uterin, conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii prezentate miercuri de reprezentatul OMS în România, Victor Olsavszky.
Teleorman: DSP a demarat un program de screening pentru cancerul de col uterin în două spitale mari Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman a organizat două reţele de screening pentru cancerul de col uterin, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria şi Spitalului Municipal Roşiorii de Vede.
Teleorman: Continuă vaccinarea împotriva gripei noi Alexandria, 25 ian /Agerpres/ - Ultimul caz de gripă nouă în judeţul Teleorman este un bărbat, cadru sanitar care a vaccinat mai multe persoane fără a apela el însuşi la această formă de imunizare.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Teleorman: Centre speciale pentru vaccinarea BCG Două centre speciale de vaccinare BCG s-au deschis miercuri în Teleorman, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria şi Spitalul Orăşenesc Videle.