Cele mai citite
 


Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar
marţi, 12 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
'În ultima săptămână am avut un număr foarte mare de vaccinări. Am solicitat şi am primit de la Institutul Cantacuzino încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi. Dozele vor fi distribuite medicilor de familie şi la unităţile sanitare în care este nevoie de suplimentarea cantităţilor de vaccin', a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul adjunct al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Iniţial, în judeţul Hunedoara au fost aduse 16.100 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, care au fost transmise în reţeaua unităţilor sanitare şi la medicii de familie.

Hunedorenii se pot vaccina împotriva gripei noi la cabinetele medicilor de familie, dar şi la centrul special deschis în Deva, str. Eminescu nr.99, în sediul cunoscut cu numele de 'Policlinica veche'.

De la începutul pandemiei de gripă nouă, 148 de locuitori ai judeţului Hunedoara au fost diagnosticaţi cu această boală, 107 dintre pacienţi având confirmări ale infecţiei cu virusul A/H1N1 prin analize de laborator. Două persoane au decedat din cauza bolii, pe fondul suferinţei de anumite afecţiuni cronice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Direcţia de Sănătate Publică a solicitat 42.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a solicitat Ministerului Sănătăţii alocarea a 42.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea persoanelor aflate în grupele de risc, cererea de vaccin fiind întocmită în urma datelor primite din teritoriu de la medicii de familie şi de la unităţile ...
Olt: Suplimentare a dozelor de vaccin împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică Olt va primi marţi seara 10.000 de doze de vaccin antigripal după ce întreaga cantitate de vaccin împotriva gripei noi distribuită în judeţul Olt a fost epuizată.
Hunedoara: Medicii de familie vor primi dozele de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va primi, în următoarele două zile, cel puţin 7.000 de doze de vaccin antigripal achiziţionat de Ministerul Sănătăţii, medicii de familie urmând să intre în posesia vaccinurilor gratuite începând de joi, 15 noiembrie.
Botoşani: Stocul de vaccin antigripal a fost epuizat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoşani a epuizat toate cele 32.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi, a declarat epidemiologul şef al DSP, Ecaterina Chihaia.
Constanţa: Nouă centre de vaccinare înfiinţate în judeţ Constanţa, 11 ian /Agerpres/ - Nouă centre de vaccinare împotriva gripei A/H1N1 sunt deschise, de luni, în unităţile sanitare din judeţul Constanţa, în special pentru persoanele neasigurate şi cele care nu au medic de familie.
Hunedoara: Peste 6.600 de doze de vaccin antigripal vor completa necesarul pentru imunizarea populaţiei Peste 6.600 de doze de vaccin antigripal vor fi puse la dispoziţia medicilor de familie din judeţul Hunedoara, începând de luni, pentru a completa necesarul de vaccinuri din campania de imunizare împotriva gripei, începută din această săptămână, pentru populaţia din grupele de risc.