Cele mai citite
 


Timişorenii încep să se vaccineze împotriva gripei noi
marţi, 12 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişorenii au început să se prezinte în număr ceva mai mare la medic, în ultimele două zile, pentru a se vaccina împotriva gripei noi, deşi, până acum, din cele 65.000 de doze de vaccin alocate de Ministerul Sănătăţii judeţului Timiş, doar jumătate au fost distribuite, iar numărul vaccinaţilor a fost extrem de redus, transmite corespondentul AGERPRES.
În cele două luni de când vaccinul anti AH1N1 a sosit în Timiş, cei mai mulţi care s-au vaccinat fac parte din personalul medical şi al administraţiei şi internelor, la care riscul de contaminare este mai mare.

Potrivit medicului epidemiolog Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, peste 300 de timişoreni s-au prezentat, în ultimele 48 de ore, la spital, pentru vaccinare.

'S-au prezentat chiar foarte mulţi timişeni la vaccinare, în ultimele două zile, în comparaţie cu perioada de până acum. Vaccinările se fac doar între orele 10.00 - 12.00 şi sunt vaccinaţi numai cei care vin cu adeverinţă de la medicul de familie că sunt sănătoase. Oricum, înainte de administrarea vaccinului, pacientul este consultat şi de un medic de la noi', a declarat luni, pentru AGERPRES, dr. Virgil Musta.

Autoritatea de Sănătate Publica Timiş atenţionează toţi medicii de familie că orice refuz de a ridica dozele de vaccin contra virusului gripal AH1N1, în condiţiile în care au pacienţi ce solicită vaccinarea, va fi sancţionat cu întreruperea relaţiilor contractuale cu Casa Judeţeană de Sănătate.

De astăzi, un nou punct de vaccinare împotriva gripei noi este deschis şi în incinta Policlinicii Studenţeşti din Complexul Studenţesc din Timişoara, pe lângă cel existent în cadrul Spitalului 'Victor Babeş'. Acesta se adresează tututor persoanelor interesate să-şi facă vaccinul gratuit.

La Spitalul Judeţean Timişoara au decedat, în ultimele două luni, patru persoane care au contactat gripa nouă, toate fiind transferate în stare gravă de la Spitalul de Boli Infecţioase. Pacienţii erau obezi, hipertensivi sau diabetici. În ultimele 24 de ore, în judeţ au fost înregistrate alte trei cazuri noi de gripă pandemică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Doar jumătate din dozele de vaccin împotriva gripei noi au fost întrebuinţate Buzău, 25 ian /Agerpres/ - În judeţ, 2.107 persoane s-au vaccinat împotriva gripei AH1N1, autorităţile având la dispoziţie 30.000 de doze de vaccin, transmite corespondentul AGERPRES.
Neamţ: Doar 30 doze de vaccin AH1N1 pentru fiecare medic de familie Fiecare dintre cei 280 de medici de familie din judeţ a primit, marţi, doar 30 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, care, cel mai probabil, se vor termina în aceeaşi zi, datorită numărului mare de solicitări.
Vrancea: Populaţia refuză vaccinarea împotriva AH1N1 Doar 500 de vrânceni au acceptat să se vaccineze împotriva virusului pandemic, deşi în judeţ au fost trimise peste 13.000 de doze de vaccin.
Hunedoara: Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal pot fi distribuite gratuit pentru vaccinarea populaţiei Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal se află la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara şi vor putea fi distribuite medicilor de familie din judeţ pentru vaccinarea gratuită a populaţiei din grupele de risc.
Suceava: DSP va primi peste 5.100 doze de vaccin hexavalent de la Ministerul Sănătăţii Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava va primi de la Ministerul Sănătăţii (MS), la sfârşitul săptămânii viitoare, 5.163 de doze de vaccin hexavalent, ce vor fi distribuite medicilor de familie pentru vaccinarea copiilor cu vârste de până la un an, începând cu data de 24 octombrie, a declarat, vineri...
Suceava: Peste 5.200 doze de vaccin hexavalent, distribuite medicilor de familie Peste 5200 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor cu vârste de până la un an au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat presei, miercuri, adjunctul DSP Suceava, Cătălina Zorescu.