Cele mai citite
 


Satu Mare: Doar 16% din dozele de vaccin anti AH1N1 au fost utilizate
marţi, 12 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar 16% din dozele de vaccin împotriva virusului AH1N1 au fost utilizate în judeţul Satu Mare, populaţia nefiind interesată de acest vaccin.
Epidemiologul din cadrul Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Lidia Tămaş, a declarat că de la demararea acţiunii s-au vaccinat doar 2.000 de persoane, deşi s-au repartizat 12.000 de doze de vacin la nivelul judeţului.

Astfel doar 16 % din dozele de vaccin ce au fost repartizate judeţului Satu Mare au fost utilizate.

Lidia Tămaş este de părere că sătmărenii nu sunt foarte interesaţi în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva gripei porcine, deoarece la nivelul judeţului Satu Mare nu este confirmat niciun caz de gripă porcină.

Cu toate acestea, DSP Satu Mare va mai primi 10.000 doze de vaccin anti AH1N1 de la Ministerului Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Bani doar pentru un sfert din dozele de vaccin antigripal de anul trecut Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a primit fonduri de la Ministerul Sănătăţii (MS) pentru doar aproximativ 5.000 de doze de vaccin antigripal, ceea ce înseamnă aproximativ un sfert din numărul celor administrate iarna trecută.
Satu Mare: Plan de intervenţie în caz de gripă porcină, adoptat de CJSU Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare a adoptat miercuri un plan de măsuri şi intervenţie în caz de pandemie de gripă porcină, având în vedere numărul de decese cauzate de virusul AH1N1 în Ucraina.
Aproximativ 13.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, expirate în depozitele DSP Vaslui Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui are pe stoc aproximativ 13.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1 care au expirat în cursul lunii septembrie 2010.
Satu Mare: Mai puţine doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a solicitat în acest an Ministerului Sănătăţii distribuirea a peste 40.000 de doze de vaccin antigripal, cu aproape 15.000 mai puţin decât anul trecut.
Mehedinţi: Mii de doze de vaccin contra A/H1N1, expirate Drobeta Turnu Severin, 14 oct /Agerpres/ - Peste 2.000 de doze de vaccin Cantgrip utilizat contra virusului A/H1N1 (gripa porcină), aflate în stoc în cabinetele medicilor de familie din judeţul Mehedinţi, au termenul de valabilitate expirat din luna septembrie.
Dozele de vaccin distribuite de DSP Suceava sunt produse în Olanda şi nu au dat reacţii adverse Dozele de vaccin antigripal distribuite în judeţ, prin Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, sunt produse de o firmă olandeză şi autorizate de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.