Cele mai citite
 


Spitalul regional reintră în atenţia autorităţilor locale
miercuri, 11 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Cluj-Napoca, 11 feb /Agerpres/ - Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, Constantin Ciuce, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că după alegerile pentru funcţia de primar al municipiului va organiza o întâlnire cu autorităţile pentru proiectul Spitalului Regional de Urgenţă.

Constantin Ciuce a declarat că este inadmisibil ca un oraş cum este Cluj-Napoca să nu aibă un spital de urgenţă, unde cazurile de urgenţă medicală să poată fi tratate într-un sistem monobloc şi nu în sistem pavilionar.

"Vom ajunge ca în Cluj să moară oameni pentru că nu ajung maşinile la ei", a declarat Constantin Ciuce, adăugând că spitalul regional de urgenţă este o problemă majoră a oraşului.
El a mai spus că spitalul de urgenţă trebuie să fie construit undeva în imediata apropiere a oraşului, să aibă o suprafaţă de circa zece hectare, să nu fie într-o zonă aglomerată, iar pe de altă parte să fie amplasat şi într-o zonă în care accesul să poată să se facă rapid.

Proiectul Spitalului Regional de Urgenţă este unul care se află în discuţie de mai mulţi ani, de-a lungul timpului fiind propuse diverse locaţii, dar până acum niciuna dintre variante nu s-a concretizat. AGERPRES/(Marius Avram)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.