Cele mai citite
 


Peste 13.000 de persoane, vaccinate antigripal în Bucureşti
marţi, 12 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 13.189 bucureşteni au fost vaccinaţi împotriva gripei noi în zilele de 9 şi 10 ianuarie, informează Ministerul Sănătăţii.
Potrivit unui comunicat al MS, 8.464 de persoane au fost imunizate în centrele de vaccinare ale Institutului Naţional de Boli Infecţioase 'Matei Balş', aproximativ 2.700 de persoane - la Spitalul Clinic Colentina, 1.500 de persoane - la Spitalul de Oftalmologie şi 525 - la Spitalul Fundeni.

Începând de luni toţi cei care doresc să se vaccineze antigripal sunt rugaţi să se adreseze, în principal, medicilor de familie.

În Bucureşti sunt deschise, în continuare, 22 centre de vaccinare, în special pentru persoanele care nu sunt înscrise pe listele medicilor de familie sau sunt neasigurate. Aceste centre se găsesc la: Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş', Institutul Clinic Fundeni, Institutul Cantacuzino (program 11,00-19,00), Institutul de Sănătate Publică (program 13,00-19,00) şi 18 cabinete - în spitalele din subordinea Primăriei Capitalei.

La nivel judeţean, Ministerul Sănătăţii a cerut încă de săptămâna trecută înfiinţarea centrelor de vaccinare în ambulatoriile de specialitate integrate ale spitalelor sau în unităţile sanitare. Informaţiile privitoare la acestea pot fi solicitate direcţiilor de sănătate publică judeţene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Centrele de vaccinare împotriva gripei noi din judeţ au fost închise Suceava, 20 ian /Agerpres/ - Cele cinci centre de vaccinare împotriva virusului gripei pandemice, amenajate în judeţ, au fost închise, după ce adresabilitatea a scăzut considerabil.
Încă un centru pentru vaccinare împotirva gripei noi la Spitalul Fundeni Ministerul Sănătăţii a deschis sâmbătă la Spitalul Fundeni încă un centru pentru vaccinare împotriva gripei noi.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Ministerul Sănătăţii: Institutul Cantacuzino finalizează joi procesul de înfiolare pentru al doilea lot de vaccin antigripal Ministerul Sănătăţii informează că Institutul Cantacuzino finalizează joi procesul de înfiolare pentru cel de-al doilea lot de vaccin antigripal, iar în următoarele trei zile lotul va trece prin procesul de etichetare şi ambalare secundară.
Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi şi la Spitalul Colentina La Spitalul Colentina, ca şi la Spitalul Clinic de Urgenţă Oftalmologic din Capitală, funcţionează, de sâmbătă, centre pentru vaccinarea împotriva gripei noi.
Campania "Împotriva hepatitei alături de pacienţi", lansată la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România şi Societatea Naţională de Medicina Familiei au lansat miercuri, la Institutul de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", campania "Împotriva hepatitei alături de pacienţi".