Cele mai citite
 


Harghita: DSP a mai cerut 10.000 de doze de vaccin AH1N1
marţi, 12 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita a solicitat Ministerului Sănătăţii alocare a încă 10.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, stocul iniţial fiind pe cale să fie epuizat.
Directorul DSP Harghita, dr. Emilia Braic, a declarat că din cele peste 13.000 de doze venite în judeţ la sfârşitul anului trecut, au mai rămas doar 200, medicii de familie cerând suplimentarea stocului, întrucât a crescut numărul celor care doresc să se imunizeze împotriva gripei noi.

Dr. Emilia Braic nu a putut spune cu exactitate câţi harghiteni s-au vaccinat până acum, întrucât medicii de familie nu au furnizat încă numărul celor care s-au imunizat la sfîrşitul săptămânii. Există, însă, unii medici care au sunat la DSP cerând suplimentarea stocului, pe motiv că oamenii au început să vină să se vaccineze.

Numărul solicitărilor a crescut, în principal, după ce actorul Toni Tecuceanu a murit de gripă nouă, iar televiziunile au mediatizat intens această ştire.

'Ne bucurăm că oamenii au început să-şi dea seama că este bine să se vaccineze şi sperăm ca dozele solicitate de la Ministerul Sănătăţii să ajungă cât mai repede în judeţ', a spus dr. Emilia Braic.

Potrivit sursei citate, în judeţ nu s-a deschis, deocamdată, nici un centru de vaccinare, problema aflându-se în discuţie.

În Harghita s-au înregistrat, până în prezent, 106 cazuri de infectare cu AH1N1, ultimele două îmbolnăviri fiind diagnosticate la sfârşitul săptămânii trecute.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Nici un centru de vaccinare împotriva AH1N1 Autorităţile sanitare din Harghita au luat decizia să nu înfiinţeze nici un centru de vaccinare împotriva AH1N1, întrucât medicii de familie pot să facă faţă solicitărilor.
DSP Harghita a solicitat 35.000 de doze de vaccin antigripal Miercurea Ciuc, 21 oct /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita a solicitat Ministerului Sănătăţii trimiterea în judeţ a aproximativ 35.000 de doze de vaccin antigripal.
Harghita: Prefectul s-a vaccinat împotriva gripei noi Noul prefect al Harghitei, Ladanyi Laszlo-Zsolt, s-a vaccinat marţi, în prezenţa presei, împotriva virusului AH1N1 şi a făcut un apel către cetăţeni să se imunizeze pentru a se proteja de noua gripă.
Botoşani: Stocul de vaccin antigripal a fost epuizat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoşani a epuizat toate cele 32.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi, a declarat epidemiologul şef al DSP, Ecaterina Chihaia.
Neamţ: Doar 30 doze de vaccin AH1N1 pentru fiecare medic de familie Fiecare dintre cei 280 de medici de familie din judeţ a primit, marţi, doar 30 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, care, cel mai probabil, se vor termina în aceeaşi zi, datorită numărului mare de solicitări.
Suceava: DSP va primi peste 5.100 doze de vaccin hexavalent de la Ministerul Sănătăţii Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava va primi de la Ministerul Sănătăţii (MS), la sfârşitul săptămânii viitoare, 5.163 de doze de vaccin hexavalent, ce vor fi distribuite medicilor de familie pentru vaccinarea copiilor cu vârste de până la un an, începând cu data de 24 octombrie, a declarat, vineri...