Cele mai citite
 


Cseke Attila: Este nevoie de mai multă transparenţă
marţi, 12 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, consideră că în sistemul sanitar este nevoie de mai multă transparenţă şi corectitudine în cheltuirea banilor publici, potrivit unui comunicat remis luni de MS.
Ministrul Sănătăţii a cerut direcţiilor de sănătate publică şi unităţilor sanitare cu paturi să facă publice, transparent, toate informaţiile privind activitatea lunară.

Astfel, până la data de 15 ianuarie, instituţiile din sistem au obligaţia de a posta pe site-urile proprii informaţii privind: bugetul de venituri şi cheltuieli, contractul cu casa de asigurări de sănătate, contractele de achiziţii publice pe anul 2009, cheltuielile cu serviciile medicale şi nemedicale externalizate, structura organizatorică, membrii comitetului director şi ai consiliului consultativ, declaraţiile de avere şi interese şi datele de contract ale instituţiei.

De asemenea, managerii au obligaţia afişării lunare pe site-ul MS a cheltuielilor bugetare, la secţiunea Monitorizare cheltuieli spitale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.
Cseke Attila: Fondul privat de asigurări de sănătate este necesar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, consideră că este necesară înfiinţarea unui fond privat de asigurări de sănătate, dar spune că trebuie schimbată, în acelaşi timp, şi mentalitatea din sistemul sanitar românesc.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
MS a stabilit că pentru aproape 130.000 paturi din spitale pot fi contractate servicii de sănătate în 2011 Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat Ordinul 232/21.03.2011 privind detalierea pe judeţe a numărului total de paturi din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti din fonduri publice. Potrivit...