Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii va controla modul în care medicii de familie vaccinează pacienţii
marţi, 12 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă a Ministerului Sănătăţii, condusă de prof. dr. Adrian Streinu Cercel, va începe, de marţi, verificarea modului în care medicii de familie desfăşoară activitatea de vaccinare împotriva virusului AH1N1 a pacienţilor înscrişi pe liste, informează un comunicat al ministerului.
La videoconferinţa cu direcţiile de Sănătate Publică, care a avut loc pe 7 ianuarie, secretarul de stat prof. dr. Adrian Streinu Cercel a atras atenţia medicilor de familie că s-au primit reclamaţii din partea pacienţilor în legătură cu lipsa vaccinurilor din cabinetele de medicină primară şi refuzul medicilor de a vaccina împotriva gripei AH1N1.

'Atragem atenţia că refuzul medicilor de familie de a vaccina cetăţenii şi obligarea acestora de a semna declaraţii prin care să îşi asume eventuale reacţii adverse ale vaccinului pot duce la sancţionare', se arată în comunicat.

Concomitent cu aceste verificări, inspectorii sanitari de stat desfăşoară, în perioada 7-27 ianuarie, acţiuni de control similare şi în cazul vaccinărilor din programul naţional de vaccinare, dar şi împotriva gripei sezoniere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Măsuri ale Ministerului Sănătăţii în vederea facilitării eliberării documentelor pentru personalul medical Ministerul Sănătăţii a decis miercuri adoptarea unui set de măsuri în vederea "corectării" întârzierilor la eliberarea documentelor pentru personalul medical.
Ministerul Sănătăţii: De săptămâna viitoare va fi reluată imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Naţional de Imunizare, va fi reluată începând de săptămâna viitoare, în urma discuţiilor reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii cu distribuitorul.
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura până în februarie 2011, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, marţi, într-o conferinţă de presă.
MS: În acest moment nu există informaţii legate de iminenţa apariţiei unei epidemii de gripă Ministerul Sănătăţii (MS) informează că s-au înregistrat 31 cazuri de gripă confirmate în laborator la nivel naţional de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute şi până pe 27 ianuarie, iar în acest moment nu există informaţii legate de iminenţa apariţiei unei epidemii...