Cele mai citite
 


Buzău: Personalul sanitar nevaccinat nu poate presta activităţi medicale
luni, 11 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Buzău, 11 ian /Agerpres/ - La Buzău, personalului medico-sanitar care refuză vaccinarea i se va interzice prestarea de activităţi medicale care presupun prezenţa pacienţilor.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău, dr. Horia Banu, a declarat pentru AGERPRES că instituţia pe care o conduce va monitoriza acoperirea vaccinală la personalul medico-sanitar atât din unităţile sanitare publice, cât şi private.
Potrivit sursei citate, din cele 2.500 de doze de vaccin antigripal destinate celor şase spitale din judeţul Buzău, până duminică doar 364 au fost folosite.
Dr. Horia Banu a mai spus că judeţului Buzău i s-au alocat suplimentar 10.000 de doze de vaccin antigripal care vor fi distribuite începând de marţi, pe bază de solicitare, numărul total ajungând la 18.650. Acesta a precizat că persoanele neasigurate, persoanele fără medic de familie sau aflate în tranzit se pot vaccina împotriva gripei noi la centrele de vaccinare organizate la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, precum şi la sediul Sanepid din Râmnicu Sărat.
La Buzău s-au înregistrat 147 de cazuri de gripă nouă, între care un deces. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: 15.000 de doze de vaccin antigripal rămân nefolosite Direcţia de sănătate publică Buzău anunţă faptul că din cele 18.650 de doze de vaccin împotriva gripei de tip AH1N1 distribuite unităţilor sanitare din judeţul Buzău doar 3157 au fost folosite.
Buzău: Peste 5.000 de doze pentru vaccinarea antigripală a grupelor de risc Direcţia judeţeană de Sănătate Publică Buzău a primit miercuri 5.500 de doze de vaccin antigripal, în urma repartizării făcute de Ministerul Sănătăţii, dintr-un necesar de 30.000 de doze destinate grupelor de risc.
Hunedoara: Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal pot fi distribuite gratuit pentru vaccinarea populaţiei Peste 2.700 de doze de vaccin antigripal se află la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara şi vor putea fi distribuite medicilor de familie din judeţ pentru vaccinarea gratuită a populaţiei din grupele de risc.
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Buzău: 14.000 de elevi vor fi imunizaţi împotriva virusului gripei noi Peste 14.000 de elevi din şcolile din judeţul Buzău vor fi vaccinaţi antigripal începând de miercuri, 2 decembrie, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate publică Buzău, Dr. Venera Acsinte.