Cele mai citite
 


Gral Medical, cifră de afaceri de 42,2 milioane lei în 2009
luni, 11 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 11 ian /Agerpres/ - Operatorul de servicii medicale - Gral Medical a înregistrat o cifră de afaceri de 42,2 milioane lei în 2009, în creştere cu 34 la sută faţă de anul 2008, când a obţinut 31,7 milioane lei, se arată într-un comunicat al companiei.
Pentru 2010, acţionarii companiei estimează o creştere cu 50 la sută a cifrei de afaceri, susţinută pe de o parte de centrele existente, printr-o diversificare a serviciilor oferite, iar pe de altă parte, prin aportul unor proiecte noi.
În 2009, creşterea cifrei de afaceri a fost susţinută de segmentul retail (dublare faţă de anul 2008), de majorarea cu peste 80 la sută pentru segmentul corporate, dar şi de intrarea din semestrul doi în valorile bugetate a proiectelor noi din 2009.
În 2009, Gral Medical a dezvoltat Centrul de Dializă, Centrul de Litotritie (FortLit) - spargerea pietrelor la rinichi şi preluarea Laboratorului din cadrul Institutului Naţional de Neurologie.
'Ceea ce ne bucură este faptul ca am reuşit să creştem constant şi spectaculos pe segmentul corporate şi retail, deşi piaţa anunţă stagnări şi chiar scăderi pentru anul 2009 pe fondul crizei economice,' a afirmat Robert Şerban, acţionar Gral Medical.
2009 a fost cel de-al patrulea an în care operatorul de servicii medicale a înregistrat creşteri consistente ale cifrei de afaceri, în contextul în care barierele de intrare pe segmentul retail începând cu anul 2007, erau destul de ridicate de competitori ce aveau în structura acţionariatului fonduri de investiţii de tip private-equity.
,,Pentru anul 2010 ne propunem o creştere cu 50 la sută a cifrei de afaceri, creştere susţinută o parte de centrele existente, printr-o diversificare a serviciilor oferite, iar pe de altă parte, prin aportul unor proiecte noi. În fiecare an am reuşit să menţinem rata profitului pozitivă, deşi anul 2008 şi 2009 a fost pentru noi un an invesţional cu investiţii totale de peste cinci milioane de euro. Profitul fiind o sursă importantă de finanţare pentru proiectele de dezvoltare, pe parcursul celor patru ani, ne-a ajutat să ne finalizăm planurile de investiţii fără întârzieri',a afirmat Robert Şerban, actionar Gral Medical.
Pentru 2010, Gral Medical va derula şi finaliza proiecte în capitală cu investiţii ce vor depăşi 3,5 milioane de euro.
,,În anul 2009 am finalizat studiul de fezabilitate pentru deschiderea unui Spital Privat, iar în prezent analizăm ofertele unui partener internaţional pentru finanţarea proiectului. În paralel cu acest proiect, am prevazut în bugetul pentru anul 2010 peste 3,5 milioane euro investiţii pentru deschiderea de noi centre specializate care vor asigura infrastructura Spitalului,' a spus Robert Şerban.
La nivelul Grupului, Gral Medical a înregistrat în 2009 o cifră de afaceri de peste 45,2 milioane lei,
aproape 11 milioane de euro. Cele mai importante firme ale grupului Gral Medical sunt Gral Medical SRL şi Medical Center Gral.
Gral Medical este o firmă privată cu capital integral românesc din topul celor mai mari companii din domeniul serviciilor medicale. Cu o experienţă de peste nouă ani, Gral Medical a reuşit să ofere servicii medicale de calitate prin reţeaua naţională de centre de diagnostic şi tratament. Compania a reuşit să contruiască o reţea de 17 centre medicale, dintre care 10 laboratoare, 4 clinici, un centru de Imagistică Medicală şi două centre de Radiologie dentară în Bucureşti şi judeţele Prahova, Dolj, Sibiu şi Argeş, unde lucrează peste 450 de medici şi asistente. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gral Medical – va deschide in luna august 2010 primul Centru Privat de Excelenta in Tratarea Cancerului din Romania In luna august 2010 operatorul de servicii medicale Gral Medical anunta lansarea Centrului de Excelenta in Tratarea Cancerului – OncoFort, centru ce va asigura infrastructura Spitalului Privat.
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Primul Centru privat de excelenţă în tratarea cancerului din România Primul Centru Privat de Excelenţă în Tratarea Cancerului din România - OncoFort - va fi lansat, în luna august, în România şi va reuni în premieră radioterapie, chimioterapie şi consult de specialitate internaţional,anunţă, printr-un comunicat remis marţi AGERPRES, Gral medical.
Gral Medical ofera, in premiera, servicii de second opinion pentru imagistica medicala Rolul si beneficiile serviciilor de second opinion Intrebarile de genul : „Este posibil ca doctorul meu sa fi gresit? Rezultatul ar fi fost altul daca urmam alt tratament?” se regasesc in sufletul fiecarui pacient, dar si a membrilor familiei. In urma apelarii la serviciile de second opinion putem...
MedLife a preluat centrul de imagistică medicală Prima Medical din Craiova MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a preluat integral centrul de imagistică medicală, Prima Medical, din Craiova, aceasta fiind cea de-a treia tranzacţie iniţiată de MedLife în 2015, după ce a preluat pachetul majoritar de 55% din grupul de firme SAMA & Ultratest din Oltenia...
Gral Medical – 9 milioane Euro cifra de afaceri la 8 luni Date financiare Operatorul de servicii medicale Gral Medical, a înregistrat venituri de 9 milioane Euro în primele 8 luni ale acestui an, depăşind estimările bugetare aferente anului 2010. ” Încă de la 6 luni graficul bugetat a fost realizat, cu o creştere de peste 30% faţă de anul anterior, acest...