Cele mai citite
 


Braşov: Cinci centre de vaccinare pentru gripa AH1N1
luni, 11 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Braşov, 11 ian /Agerpres/ - Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Braşov a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că în judeţul Braşov vor fi deschise cinci centre pentru vaccinarea împotriva virusului AH1N1.
Şefa Serviciului Control Boli Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Gabriela Proca, a declarat că trei dintre acestea vor fi în municipiul Braşov şi două în judeţ. Unul funcţionează deja la Spitalul de Boli infecţioase, iar până miercuri vor mai fi deschise unul la Spitalul Astra şi altul la Spitalul CFR, iar, în judeţ, la Policlinica din oraşul Râşnov şi la secţia de Boli infecţioase a Spitalului municipal din Făgăraş.
Din cele 53.000 de doze de vaccin pe care Direcţia de Sănătate Publică le-a primit în luna noiembrie 2009, mai sunt disponibile 6.000, urmând ca în această săptămână să mai fie aduse de la Institutul Cantacuzino încă 10.000 de doze de vaccin, a precizat Gabriela Proca.
Din raportările făcute de medicii de familie, până acum s-au vaccinat la cabinetele acestora 5.300 de persoane într-o săptămână, faţă de 1.000 cum se întâmpla până acum. De asemenea, şi în rândul medicilor se constată o creştere a numărului celor care se vaccinează, de la 200 într-o săptămână, la 500 în ultima săptămână.
Şefa Serviciului Control Boli Transmisibile din cadrul DSP Braşov a precizat că dintre persoanele care s-au vaccinat până acum nu au fost înregistrate niciun fel de reacţii adverse la vaccin.
Numărul bolnavilor infectaţi cu virusul AH1N1 la Braşov a fost la sfârşitul anului trecut de 117, iar, de la începutul acestui an, s-au înregistrat 10 cazuri, din care trei incluzând o gravidă se află internate în spital, dar niciunul nu este grav.
Până acum nu s-au înregistrat decese la Braşov şi nici focare în şcoli, dar, potrivit dr. Gabriela Proca, se constată o creştere a numărului de persoane infestate cu acest virus în ultima perioadă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie solicită urgentarea aprovizionării cu vaccin pandemic Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) din România îşi exprimă îngrijorarea faţă de evoluţia campaniei de vaccinare pentru gripa AH1N1, precum şi faţă de comunicarea defectuoasă între segmentele sistemului sanitar, se arată...
Gripa AH1N1: Elveţia va distruge doze de vaccin evaluate la 43 milioane de euro Elveţia va distruge la sfârşitul acestui an 3,4 milioane de doze de vaccin împotriva gripei AH1N1, evaluate la 56,4 milioane de franci elveţieni (43 milioane de euro), a anunţat marţi Oficiul federal pentru sănătate publică, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
De luni, vaccinarea anti AH1N1 se face la medicul de familie Începând de luni, persoanele care doresc să se vaccineze cu vaccinul împotriva gripei AH1N1 trebuie să se prezinte la cabinetele medicilor de familie, sau la centrele medicale de vaccinare.
Arad: A fost confirmat primul caz de gripă AH1N1 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad informează că a fost confirmat un caz de gripă AH1N1, primul caz de acest fel confirmat în acest judeţ. 'Institutul Cantacuzino a confirmat existenţa primului caz de infecţie cu virusul gripal AH1N1, în judeţul Arad. Virusul este unul de import' Italia, fiind depistat...
Neamţ: Doar 30 doze de vaccin AH1N1 pentru fiecare medic de familie Fiecare dintre cei 280 de medici de familie din judeţ a primit, marţi, doar 30 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, care, cel mai probabil, se vor termina în aceeaşi zi, datorită numărului mare de solicitări.
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...