Cele mai citite
 


Constanţa: Nouă centre de vaccinare înfiinţate în judeţ
luni, 11 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Constanţa, 11 ian /Agerpres/ - Nouă centre de vaccinare împotriva gripei A/H1N1 sunt deschise, de luni, în unităţile sanitare din judeţul Constanţa, în special pentru persoanele neasigurate şi cele care nu au medic de familie.
Potrivit conducerii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa, centrele nou înfiinţate sunt la spitalul judeţean, la sediul DJSP, la Spitalul de boli infecţioase Constanţa, la spitalele municipale Mangalia şi Medgidia, la cele orăşeneşti de la Hârşova şi Cernavodă, la Centrul de permanenţă Năvodari şi societatea Nadmed Center Plus din municipiul Constanţa.
'Recomandăm populaţiei asigurate să se adreseze medicului de familie în vederea vaccinării împotriva gripei A/H1N1', a precizat, într-un comunicat remis presei, directorul DJSP, dr. Constantin Dina.
Potrivit acestuia, până în prezent au fost distribuite în teritoriu peste 25.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi şi s-au vaccinat circa 13.000 de constănţeni.
Începând de marţi, DJSP va distribui alte 20.000 de doze de vaccin antigripal Cantgrip unităţilor sanitare, cabinetelor medicilor de familie şi celor din şcoli.
În judeţul Constanţa, numărul cazurilor confirmate de gripă nouă a ajuns la puţin peste o sută şi au fost înregistrate cinci decese, printre care şi un bărbat din Ţăndărei. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Constanţa: Numărul cazurilor de gripă nouă şi viroză, în creştere Constanţa, 13 ian /Agerpres/ - Aproape 30.000 de constănţeni s-au vaccinat împotriva gripei noi, până în prezent, iar cele mai solicitate sunt punctele de vaccinare înfiinţate în nouă unităţi sanitare, deşi oamenilor li se recomandă să meargă la cabinetele medicilor de familie pentru evitarea aglomeraţiei...
Gripă nouă la o elevă, cursuri suspendate Şapte noi cazuri de gripă A/H1N1 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, printre bolnavi aflându-se o elevă de clasa a IX-a.
Dolj: 45.500 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Craiova Craiova, 28 nov /Agerpres/ - Un transport cu 45.500 doze de vaccin antigripal A/H1N1 pentru imunizarea populaţiei din judeţul Dolj a ajuns, sâmbătă după-amiază, în Craiova în condiţii de deplină securitate.
Constanţa: Zeci de cazuri de gripă nouă, reticenţă în acceptarea vaccinării Un număr de 39 de cazuri de gripă nouă s-au înregistrat în judeţul Constanţa din luna mai şi până în prezent, iar unul dintre bolnavi, un bărbat de 45 de ani care suferea şi de alte boli, a decedat la începutul acestei săptămâni.
Constanţa: 52 de bolnavi cu gripă nouă, număr în continuă creştere Alte patru cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, numărul bolnavilor infectaţi cu virusul A/H1N1 ajungând la 52.