Cele mai citite
 


Mureş: Opt noi puncte de vaccinare împotriva virusului AH1N1
luni, 11 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 11 ian /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a anunţat, luni, că a înfiinţat opt noi puncte de vaccinare, pe lângă cele două existente, ca urmare a triplării numărului de solicitări pentru administrarea vaccinului împotriva virusului AH1N1.
Potrivit DSP Mureş, au fost înfiinţate încă trei puncte de vaccinare la Târgu Mureş, la Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgentă, la Clinicile de Boli Infecţioase I şi II aparţinând Spitalului Clinic Judeţean, la Târnăveni au fost deschise două puncte, la Ambulatoriul de specialitate şi la Secţia Contagioase din incinta spitalului şi câte unul la Reghin, Sighişoara şi Luduş.
'Aceste puncte vor funcţiona normal începând din 12 ianuarie. Primordial, vaccinarea pentru gripa AH1N1 se efectuează de medicii de familie, atât pentru persoanele asigurate, cât şi pentru cei care nu au asigurare de sănătate, iar punctele de vaccinare deschise sunt suplimentare, tocmai pentru a degreva aglomeraţia din cabinetele medicilor de familie', a precizat dr. Vasile Adrian Mureşan, şeful DSP Mureş.
Dr. Ovidiu Fărcaş, directorul coordonator adjunct al DSP Mureş, a declarat, luni, că până vineri erau 6.000 de vaccinuri administrate şi că au fost distribuite 33.000 de doze medicilor de familie şi celor din cabinetele şcolare. Acesta a precizat că judeţul Mureş a mai solicitat 20.000 de doze de vaccin împotriva virusului gripei noi. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Cinci centre de vaccinare pentru gripa AH1N1 Braşov, 11 ian /Agerpres/ - Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Braşov a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că în judeţul Braşov vor fi deschise cinci centre pentru vaccinarea împotriva virusului AH1N1.
Medicii de familie solicită urgentarea aprovizionării cu vaccin pandemic Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) din România îşi exprimă îngrijorarea faţă de evoluţia campaniei de vaccinare pentru gripa AH1N1, precum şi faţă de comunicarea defectuoasă între segmentele sistemului sanitar, se arată...
Gripa AH1N1: Elveţia va distruge doze de vaccin evaluate la 43 milioane de euro Elveţia va distruge la sfârşitul acestui an 3,4 milioane de doze de vaccin împotriva gripei AH1N1, evaluate la 56,4 milioane de franci elveţieni (43 milioane de euro), a anunţat marţi Oficiul federal pentru sănătate publică, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
Neamţ: Doar 30 doze de vaccin AH1N1 pentru fiecare medic de familie Fiecare dintre cei 280 de medici de familie din judeţ a primit, marţi, doar 30 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, care, cel mai probabil, se vor termina în aceeaşi zi, datorită numărului mare de solicitări.
Teleorman: Doze suplimentare pentru vaccinarea împotriva gripei noi Încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi se află din această săptămână la dispoziţia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, pe baza solicitărilor făcute în urmă cu câteva zile de conducerea instituţiei, după ce tot mai multe categorii de persoane s-au arătat interesate.
Harghita: DSP a mai cerut 10.000 de doze de vaccin AH1N1 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita a solicitat Ministerului Sănătăţii alocare a încă 10.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, stocul iniţial fiind pe cale să fie epuizat.