Cele mai citite
 


Covasna: Program de consiliere a bolnavilor de cancer şi a familiilor acestora
marţi, 12 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sfântu Gheorghe, 12 ian/Agerpres/ - Crucea Roşie Covasna va demara în acest an un program de consiliere a persoanelor bolnave de cancer şi a familiilor acestora.
Directorul Crucii Roşii Covasna, Pap Adolf a declarat pentru AGERPRES că programul se va derula cu sprijinul unor specialişti americani, care folosesc metode psihoterapeutice alternative.
Specialiştii susţin că majoritatea bolnavilor de cancer suferă şi de depresie, iar acest lucru creşte riscul de deces prematur.
Aceştia au ajuns la concluzia că 'bătălia pentru viaţă este stresantă', că pacienţii supuşi unor tratamente intense de chimioterapie se simt vlăguiţi, iar exerciţiile fizice regulate şi consilierea psihologică contribuie la îmbunătăţirea nivelului de energie şi a stării psihice şi fizice a bolnavilor.
Intenţia conducerii Crucii Roşii Covasna este de a acorda consiliere şi membrilor familiilor în care există persoane bolnave de cancer, pentru a-i susţine din punct de vedere moral şi a-i ajuta să depăşească momentele dificile.
În judeţul Covasna sunt înregistrate oficial aproximativ 3000 de persoane bolnave de cancer. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Crucea Roşie a demarat programul "Un Crăciun fericit pentru un copil fericit" Crucea Roşie Covasna a lansat miercuri în mod oficial programul "Un Crăciun fericit pentru un copil fericit", ce are ca scop colectarea de jucării pentru copiii dezavantajaţi social.
Covasna: Numărul persoanelor care apelează la ajutorul Crucii Roşii a crescut cu 40% Numărul persoanelor care apelează la ajutorul Crucii Roşii a crescut cu aproape 40% în judeţul Covasna.
Covasna: Farmaciştii susţin că au fost păgubiţi cu 4,4 milioane de lei prin programele naţionale de sănătate Sfântu Gheorghe, 9 mar /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna sunt nemulţumiţi că nu au primit banii pentru medicamentele eliberate anul trecut pentru programele naţionale de sănătate, respectiv diabet, cancer şi transplanturi, drept urmare pregătesc un nou protest.
Covasna: Campanie de prevenire a consumului de droguri, la Sfântu Gheorghe Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Covasna a demarat marţi o campanie de conştientizare a tinerilor cu privire la pericolul consumului de droguri, care se va derula pe parcursul următoarelor două luni.
Covasna: Băutura energizantă cu zer şi apa minerală cu fibre aglutenice, promovate de clusterul Agrofood Două băuturi recent fabricate în judeţul Covasna, una pe bază de zer şi alta cu apă minerală şi fibre aglutenice extrase din rădăcină de cicoare, au fost promovate vineri în cadrul Conferinţei internaţionale a clusterelor, organizată la incubatorul de afaceri din Sfântu Gheorghe.
Covasna: Numărul persoanelor care solicită sprijinul Crucii Roşii a crescut cu 40% Numărul persoanelor care au solicitat sprijinul Crucii Roşii Covasna a crescut în această iarnă cu aproape 40%.