Cele mai citite
 


Prahova: Peste 600 de persoane se imunizează zilnic la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti
luni, 11 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ploieşti, 11 ian /Agerpres/ - Aglomeraţie fără precedent la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti, unde sute de prahoveni stau la coadă să se vaccineze împotriva virusului gripei noi.
'Vineri au sosit în judeţ 30.000 de doze de vaccin, iar astăzi au sosit alte 20.000 de doze, a declarat dr. Dan Decebal, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova. La sfârşitul săptămânii trecute, numărul prahovenilor care au solicitat imunizarea împotriva virusului AH1N1 a crescut considerabil, sâmbătă fiind vaccinate 150 de persoane, iar duminică peste 600', a precizat dr. Dan Decebal care a adăugat că şi luni s-au prezentat peste 600 de persoane pentru a fi imunizate împotriva gripei noi.
Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti este primul centru de vaccinare deschis în acest regim, dar vor fi în total 13 în judeţ, trei dintre ele urmând a fi deschise în municipiul reşedinţă de judeţ.
Şi Consiliul Judeţean Prahova a solicitat 250 de doze de vaccin pentru imunizarea salariaţilor, iar luni s-au înscris pe listă peste 50 de persoane care doresc să se vaccineze împotriva virusului AH1N1.
În Prahova sunt confirmate până în prezent 222 de infectări cu gripă nouă, fiind înregistrate şi două decese la sfârşitul anului trecut. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Două femei însărcinate, în stare gravă din cauza virusului AH1N1 Două gravide sunt în stare gravă, după ce au contactat virusul AH1N1, fiind internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi la Maternitatea ploieşteană.
Prahova: Gravida suspectă de gripă nouă a decedat Gravida suspectă de gripă nouă, internată la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a decedat, vineri, potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova.
Harghita: Nici un centru de vaccinare împotriva AH1N1 Autorităţile sanitare din Harghita au luat decizia să nu înfiinţeze nici un centru de vaccinare împotriva AH1N1, întrucât medicii de familie pot să facă faţă solicitărilor.
Prahova: Donaţie de 270.000 de dolari pentru Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti Ploieşti, 10 aug /Agerpres/- Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Ploieşti, aflat în administrarea primăriei, va primi o donaţie de 270.000 de dolari din partea unei fundaţii, banii urmând a fi folosiţi pentru achiziţionarea de aparatură medicală.
Prahova: Mucegai şi condens la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, conducerea unităţii fiind sancţionată de către DSP Ploieşti, 28 feb /Agerpres/- O comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova şi ai Consiliului Judeţean Prahova a depistat o serie de nereguli în timpul unui control efectuat la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, conducerea unităţii sanitare fiind sancţionată cu avertisment...
Brăila: Centru de vaccinare împotriva gripei noi la Spitalul Judeţean Un centru de vaccinare împotriva gripei AH1N1 va funcţiona, începând de luni, 11 ianuarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru persoanele neasigurate sau cele care nu sunt înscrise la un medic de familie.