Cele mai citite
 


Eugen Nicolăescu: Bugetul Sănătăţii nu e o prioritate pentru Guvern
joi, 12 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 12 feb /Agerpres/ - Deputatul liberal Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătăţii, s-a declarat nemulţumit, joi, de faptul că bugetul Sănătăţii pe anul 2009 nu reprezintă o prioritate pentru Executiv

"Acest proiect de buget propune alocarea celei mai mici sume din PIB din ultimii cinci ani. Cu alte cuvinte, Sănătatea nu mai este prioritate naţională, ci un domeniu neimportant pentru Guvern. Dacă în ultimii cinci ani fondurile din sănătate au crescut până la peste 4% din PIB, mai ales în 2007 şi 2008, în 2009 ponderea scade la circa 3,4% din PIB, în condiţiile în care sunt creşteri spectaculoase la capitolele angajate în campania electorală: turism, comunicaţii, Parlament şi Administraţia Prezidenţială", a afirmat Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.

Un alt motiv al nemulţumirii liderului PNL a fost acela că toate cele 16 amendamente aduse de parlamentarii liberali proiectului de buget al Ministerului Sănătăţii au fost respinse.

"Am depus la Comisia pentru sănătate 16 amendamente la proiectul bugetului Ministerului Sănătăţii. Deşi ele aveau drept scop ameliorarea, atât cât se putea, a bugetului, au fost respinse. (...) Prin acest proiect de buget, sistemul de sănătate intră în moarte clinică", a conchis Eugen Nicolăescu. AGERPRES/(Cătălina Barbu

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvern: Bugetul Sănătăţii, suplimentat în vederea achiziţiei a cinci ambulanţe prevăzute în acordurile de colaborare cu R.Moldova Guvernul a aprobat în şedinţa de joi suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu suma de 2.031.000 de lei pentru achiziţionarea a cinci ambulanţe necesare implementării acordurilor de colaborare cu R. Moldova, informează Biroul de presă al Executivului.
Ponta: Bugetul Sănătăţii pe 2014, în ciuda propagandei şi dezinformării, va fi mai mare Premierul Victor Ponta a afirmat, joi, că bugetul Sănătăţii pe anul viitor, în ciuda "propagandei" şi "dezinformării", va fi mai mare şi a adăugat că pe acest subiect nu este de acord ca o bătălie sindicală să se poarte cu "peretele", cu Guvernul.
Nicolăescu: Bugetul Sănătăţii nu asigură toate serviciile medicale pe care cineva crede că le poate obţine Ministrul Eugen Nicolăescu a declarat joi că bugetul pe care România îl alocă în prezent Sănătăţii nu poate asigura toate serviciile medicale pe care cineva crede că le poate obţine, însă, prin introducerea noilor pachete de servicii medicale, cetăţenii vor beneficia de asistenţă astfel încât viaţa lor...
Buşoi: Deşi bugetul sănătăţii a crescut constant, încă nevoile sunt departe de a fi acoperite Bugetul sănătăţii a crescut constant în ultimii ani, însă nevoile în sistemul sanitar sunt departe de a fi acoperite, a declarat joi preşedintele demisionar al CNAS, Cristian Buşoi.
Ministerul Sănătăţii: Bugetul Sănătăţii, în creştere cu 2,6 miliarde de lei în 2014 faţă de anul acesta Bugetul alocat sănătăţii pentru anul 2014 va fi în creştere cu 2,6 miliarde lei faţă de anul acesta, de la 5,2 miliarde la 7,8 miliarde lei, a precizat luni Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă remis AGERPRES.
Nicolae Bănicioiu: Mă aştept ca bugetul Sănătăţii să fie peste 4,4-4,5 miliarde de lei Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat marţi într-o dezbatere că se aşteaptă ca bugetul de anul viitor alocat Ministerul Sănătăţii să fie peste 4,4 - 4,5 miliarde de lei, în care sunt incluse şi fondurile destinate burselor medicilor rezidenţi, dar şi creşterile salariale ale personalului...