Cele mai citite
 


Argeş: Şase noi centre de vaccinare deschise în judeţ
luni, 11 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piteşti, 11 ian /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică Argeş a deschis, luni, şase noi centre de vaccinare, în vederea susţinerii campaniei împotriva gripei cu virusul A/H1N1.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de DSP Argeş, vaccinarea contra gripei noi se efectuează, cu prioritate, la cabinetul medicului de familie pe lista căruia cetăţeanul se află înscris.
Pentru persoanele neasigurate sau pentru cele cu probleme grave de sănătate, instituţia sanitară a înfiinţat şase noi puncte de vaccinare din care două în Piteşti, la sediul DSP şi la Centrul de Diagnostic şi Tratament, şi câte unul în Curtea de Argeş (Compartimentul Teritorial DSP), Câmpulung (Compartimentul Teritorial DSP), Mioveni (Spitalul 'Sf. Spiridon') şi Costeşti (Spitalul 'Regele Carol I').
Vaccinarea în aceste puncte se efectuează pe baza buletinului sau a cărţii de identitate a solicitantului, de luni până vineri inclusiv.
Pe de altă parte, Direcţia de Sănătate Publică Argeş a cerut şi a obţinut, din partea Ministerului Sănătăţii, suplimentarea cu 8.000 de unităţi a stocului de doze de vaccin Cantgrip, care urmează să fie distribuite medicilor de familie şi unităţilor care au epuizat rezervele. Până în prezent, judeţul Argeş a primit în jur de 30.000 de doze de vaccin. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.
Argeş: Numărul elevilor de la o şcoală din Piteşti internaţi cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a ajuns la 36 Numărul elevilor de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti internaţi cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară a ajuns luni la 36, cu 14 mai mulţi decât în urmă cu o zi, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş.
Argeş: 14 copii de la o şcoală din Piteşti au fost interneţi cu toxiinfecţie alimentară Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) au declanşat duminică o anchetă epidemiologică, după ce 14 copii de la o şcoală din municipiul Piteşti au fost internaţi în ultimele zile cu toxiinfecţie alimentară.
Constanţa: Nouă centre de vaccinare înfiinţate în judeţ Constanţa, 11 ian /Agerpres/ - Nouă centre de vaccinare împotriva gripei A/H1N1 sunt deschise, de luni, în unităţile sanitare din judeţul Constanţa, în special pentru persoanele neasigurate şi cele care nu au medic de familie.
Argeş: Toţi copiii sub doi ani vor fi consultaţi de medicii de familie; 12 cazuri de îmbolnăvire confirmate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş le-a cerut, miercuri, medicilor de familie din judeţ să-i consulte pe toţi pacienţii cu vârsta sub doi ani, în contextul în care 12 copii au fost internaţi în ultimele zile cu o infecţie a cărei cauză nu a fost încă stabilită cu exactitate.