Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Coadă la vaccinare
luni, 11 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgovişte, 11 ian /Agerpres/ - Zeci de dâmboviţeni s-au adunat încă de la primele ore ale dimineţii de luni la Spitalul de Boli Infecţioase Târgovişte pentru a-şi face vaccinul împotriva A/H1N1, aglomeraţia persistând pe parcursul întregii zile.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a anunţat că a suplimentat numărul dozelor de vaccin atribuite Spitalului de Boli Infecţioase cu încă 500 şi au fost deschise şi alte centre unde se poate face vaccinarea.
''Direcţia de Sănătate Publică a început luni repartizarea dozelor de vaccin pandemic Cantgrip primite suplimentar de la Ministerul Sănătăţii către medicii de familie şi către centrele de vaccinare care vor funcţiona în cadrul policlinicilor spitalelor orăşeneşti (Titu, Găeşti, Moreni, Pucioasa). În Târgovişte, pe lângă centrul de la Spitalul de Boli Infecţioase va mai funcţiona unul în cadrul Policlinicii Spitalului Judeţean'', a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Dâmboviţa, Marinela Popa.
Pentru centrele de vaccinare din judeţ DSP a repartizat câte 200 de doze pentru fiecare centru, iar pentru Spitalul de Boli Infecţioase Târgovişte stocul a fost suplimentat cu încă 500 de doze.
De altfel la Spitalul de Boli Infecţioase Târgovişte s-au creat, luni, cozi la vaccinare. La ora 8.00 circa 50 de persoane aşteptau să se deschidă secţia unde se face vaccinarea pentru a se imuniza. Pe parcursul zilei s-au format cozi la acest spital, dar cei care au vrut să îşi facă vaccinul nu au aşteptat mai mult de o oră.
DSP Dâmboviţa informează că medicii şi asistenţii din centrele de vaccinare lucrează de la ora 8,00 şi până la 20.00.
Totalul cazurilor de gripă porcină înregistrate până în acest moment, la nivelul judeţului Dâmboviţa, a ajuns la aproape 200. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Cerere crescută pentru vaccin pandemic Târgovişte, 8 ian /Agerpres/ - Tot mai mulţi dâmboviţeni sunt interesaţi şi vor să se vaccineze împotriva virusului A/H1N1, în ultimele zile, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa.
Dâmboviţa: Mii de persoane s-au vaccinat în ultimele două zile Târgovişte, 15 ian /Agerpres/ - Circa 6.300 de dâmboviţeni s-au vaccinat împotriva A/H1N1 în ultimele 48 de ore, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP), care a primit o suplimentare de 19.000 de doze de vaccin pandemic.
Constanţa: Nouă centre de vaccinare înfiinţate în judeţ Constanţa, 11 ian /Agerpres/ - Nouă centre de vaccinare împotriva gripei A/H1N1 sunt deschise, de luni, în unităţile sanitare din judeţul Constanţa, în special pentru persoanele neasigurate şi cele care nu au medic de familie.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Argeş: Şase noi centre de vaccinare deschise în judeţ Piteşti, 11 ian /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică Argeş a deschis, luni, şase noi centre de vaccinare, în vederea susţinerii campaniei împotriva gripei cu virusul A/H1N1.
Călăraşi: Centru de vaccinare la Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi, 11 ian /Agerpres/ - Un centru de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1 pandemic a fost organizat luni în Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului de Urgenţă Judeţean Călăraşi, a declarat, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.