Cele mai citite
 


Hossu: Orele suplimentare efectuate de medici trebuie plătite
luni, 11 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 11 ian /Agerpres/ - Orele suplimentare efectuate de medici trebuie plătite, susţine preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, într-un comunicat remis AGERPRES.
Astfel, CNS Cartel Alfa susţine demersul Camerei Federative a Medicilor din România, care solicită plata orelor suplimentare prestate de medici.
'Ne bazăm demersul nostru pe prevederile incluse în Directiva referitoare la timpul de muncă, potrivit cărora garda este considerată timp de muncă, deci tot ceea ce se lucrează peste program este considerat timp de muncă suplimentar şi trebuie retribuit cu 100 la sută în plus', se menţionează în comunicatul CNS Cartel Alfa.
Confederaţia va susţine toate protestele medicilor şi va deschide conflictele de muncă la nivel de unitate, teritorial şi naţional, întrucât consideră că, la fel ca toate categoriile de personal, medicii nu sunt obligaţi să muncească în plus, prestând ore suplimentare pentru zilele de sâmbătă, duminică, sărbători legale sau pentru acoperirea gărzilor, din cauza personalului deficitar.
'Dacă intenţia este aceea ca medicii din spitale să facă gărzi sau ore suplimentare, în mod evident medicii trebuie recompensaţi financiar pentru aceasta, cum, de altfel, au fost până în prezent. Nu trebuie să se ajungă la situaţia în care spitalele nu vor mai organiza gărzi pentru zilele de weekend şi sărbători legale, de aceea este obligatorie adoptarea tuturor măsurilor legale pentru susţinerea acestei categorii profesionale. Cerem Ministerului Sănătăţii să analizeze de urgenţă această situaţie şi să dispună plata orelor suplimentare efectuate de către medici. Solicităm, de asemenea, stabilirea de urgenţă a unei întâlniri în prezenţa liderilor CNS Cartel Alfa între Camera Federativă a Medicilor şi ministrul Sănătăţii', îşi încheie declaraţia liderul CNS Cartel Alfa. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Spitalul Judeţean a deschis un serviciu de gardă în regim permanent la Secţia Ortopedie Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare a deschis prima linie permanentă de gardă în cadrul Secţiei Ortopedie, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Sorina Pintea.
Alba: Echipamente medicale şi agricole, achiziţionate cu sprijin financiar japonez Două contracte de grant prin care Guvernul Japoniei acordă asistenţă financiară nerambursabilă, în valoare totală de aproape 140.000 de euro, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba şi Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine Alba, au fost semnate, miercuri, la Alba Iulia, de ambasadorul Natsuo...
Spitalele şi Ambulanţa, avertizate de DSP să asigure medicamente şi linii de gardă în perioada de caniculă Spitalele şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava trebuie să asigure medicamente, materiale sanitare şi linii de gardă cu personal medical în sezonul estival, conform unei recomandări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat, pentru AGERPRES, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al...
Botoşani: Conducerea Spitalului Judeţean revine asupra deciziei de diminuare a sporurilor de gardă pentru medici Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati vor beneficia de sporuri de gardă majorate, potrivit unei decizii adoptate, luni, de Comitetul Director al instituţiei. Conducerea spitalului a revenit asupra deciziei adoptate luna trecută prin care reducea cu 25% nivelul sporului acordat medicilor...
Tulcea: Urgenţele medicale din Deltă, asigurate de Garda de Coastă Transportul urgenţelor medicale din localităţile izolate din Delta Dunării este asigurat în această perioadă de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă.
Garda Naţională Aeriană a SUA a renovat un pavilion al Spitalului din Mangalia Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA în România, Dean Thompson, a participat miercuri la festivitatea de finalizare a lucrărilor de renovare efectuate de rezervişti ai Gărzii Naţionale Aeriene a SUA la un pavilion al Spitalului Municipal Mangalia.