Cele mai citite
 


Galaţi: Centre suplimentare de vaccinare împotriva gripei noi
luni, 11 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Galaţi, 11 ian /Agerpres/ - În municipiul Galaţi funcţionează două centre de vaccinare împotriva gripei noi, unul situat în incinta Spitalului Judeţean 'Sf. Apostol Andrei' şi unul, în incinta Spitalului de Boli Infecţioase 'Sf. Paraschieva' a anunţat, luni, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Până duminică a funcţionat un centru de vaccinare dar lipsa condiţiilor adecvate, acesta a fost desfiinţat.
'În funcţie de nevoi, în zilele următoare s-ar mai putea înfiinţa un centru suplimentar de vaccinare, la Dispensarul TBC din municipiul Galaţi', a declarat Boldea.
Alte două centre de vaccinare - dintre care unul suplimentar înfiinţat luni - funcţionează în municipiul Tecuci, în sediul Spitalului Municipal şi la sediul Sanepidului şi încă un centru de vaccinare, în oraşul Târgu Bujor, la spitalul orăşenesc.
Potrivit şefului DSP Galaţi, în medie, la fiecare centru de vaccinare, se prezintă zilnic în jur de 200 de cetăţeni.
De asemenea, două hipermarketuri din Galaţi, Kaufland şi Metro, au făcut cerere la DSP pentru vaccinarea angajaţilor, la fel cum s-a întâmplat în cazul mai multor instituţii publice, precum Baroul Galaţi sau Casa de Pensii Galaţi.
Cei 256 de medici de familie din judeţul Galaţi, care au contracte cu CJAS au primit între 50 şi 200 de doze de vaccin, funcţie de nevoi.
Deocamdată, centrele nu au rămas fără vaccinuri, având în vedere că în prima tranşă, Galaţiul a primit 36.500 de doze de vaccin, iar luni seara urmează să mai fie aduse la Galaţi alte 25.000 de doze de vaccin.
În judeţul Galaţi au fost confirmate 129 de cazuri de îmbolnăviri cu virusul A/H1N1 şi cinci decese. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Călăraşi: Centru de vaccinare la Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi, 11 ian /Agerpres/ - Un centru de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1 pandemic a fost organizat luni în Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului de Urgenţă Judeţean Călăraşi, a declarat, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Argeş: Şase noi centre de vaccinare deschise în judeţ Piteşti, 11 ian /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică Argeş a deschis, luni, şase noi centre de vaccinare, în vederea susţinerii campaniei împotriva gripei cu virusul A/H1N1.
Constanţa: Nouă centre de vaccinare înfiinţate în judeţ Constanţa, 11 ian /Agerpres/ - Nouă centre de vaccinare împotriva gripei A/H1N1 sunt deschise, de luni, în unităţile sanitare din judeţul Constanţa, în special pentru persoanele neasigurate şi cele care nu au medic de familie.
Neamţ: Doar 30 doze de vaccin AH1N1 pentru fiecare medic de familie Fiecare dintre cei 280 de medici de familie din judeţ a primit, marţi, doar 30 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, care, cel mai probabil, se vor termina în aceeaşi zi, datorită numărului mare de solicitări.
Braşov: Cinci centre de vaccinare pentru gripa AH1N1 Braşov, 11 ian /Agerpres/ - Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Braşov a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că în judeţul Braşov vor fi deschise cinci centre pentru vaccinarea împotriva virusului AH1N1.
Galaţi: Campania de vaccinare antigripală stagnează Galaţi, 1dec/Agerpres/- Campania de vaccinare antigripală stagnează în judeţul Galaţi, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece au fost epuizate, iar solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul...