Cele mai citite
 


Suceava: DSP cere încă 20.000 de doze de vaccin
luni, 11 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Suceava, 11 ian /Agerpres/ - Judeţul Suceava a epuizat dozele de vaccin împotriva gripei pandemice şi a solicitat încă 20.000 de doze.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat, luni, că solicitarea suplimentării dozelor de Cantgrip s-a făcut în urma creşterii cererilor din teritoriu.
'Deşi de o lună şi jumătate ne chinuim să convingem lumea să se vaccineze, pentru că aceasta este de fapt o protecţie împotriva virusului gripei pandemice, abia acum lumea s-a trezit. Până pe data de 6 ianuarie, dintre cele 29.500 de doze s-au consumat doar 9.108 în urma raportărilor venite din judeţ. Din 7 ianuarie, a început isteria şi am epuizat şi cele 13.000 de doze pe care le aveam. Am împrumutat chiar şi de la Ministerul Administraţiei şi Internelor 1.500 de doze dintre cele 3.500 repartizate iniţial şi le vom da înapoi imediat ce va veni noua tranşă', a spus Lăzăreanu.
Directorul DSP Suceava a precizat că, la nivelul populaţiei judeţului Suceava, de aproximativ 716.000 de locuitori, aceste doze acoperă doar un procent de 8-9%, iar, pentru a preveni o pandemie, procentul de imunizare a populaţiei ar trebui să fie de 40%.
Lăzăreanu a menţionat că, duminică, s-a confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la o femeie însărcinată în luna treia, din zona Vatra Dornei, dar aceasta a refuzat internarea preferând izolarea la domiciliu.
În judeţul Suceava au fost confirmate peste două sute de cazuri de gripă pandemică şi zece decese. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Aproximativ 2.000 doze vaccin antigripal, repartizate de Ministerul Sănătăţii judeţului Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava 1.990 doze de vaccin împotriva gripei de sezon, a declarat, marţi, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Cătălina Zorescu.
Suceava: O nouă tranşă de vaccin antigripal a ajuns în depozitul DSP O nouă tranşă de 3.360 de doze de vaccin antigripal a ajuns în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, urmând a fi distribuită pentru imunizarea personalului medico-sanitar şi beneficiarilor unităţilor de asistenţă socială, a declarat presei, joi, adjunctul instituţiei, Cătălina Zorescu.
Suceava: 29.500 de doze de vaccin împotriva A/H1N1 La Suceava vor ajunge, vineri, 29.500 de doze de vaccin împotriva gripei noi, a declarat, joi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Alexandru Lăzăreanu.
Suceava: Peste 4300 de doze de vaccin antihepatită B, necesare până la sfârşitul anului, au fost primite de DSP Peste 4.300 de doze de vaccin antihepatita B, destinate imunizării nou-născuţilor, au fost repartizate Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a declarat presei, marţi, directorul instituţiei, Andrei Ianovici.
Dozele de vaccin distribuite de DSP Suceava sunt produse în Olanda şi nu au dat reacţii adverse Dozele de vaccin antigripal distribuite în judeţ, prin Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, sunt produse de o firmă olandeză şi autorizate de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: Gravidă confirmată cu gripă nouă Suceava, 2 feb /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat prezenţa virusului A/H1N1 la o femeie de 31 de ani, din Rădăuţi, gravidă în luna a patra.