Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Alte 10.000 de vaccinuri anti A/H1N1, solicitate
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alte 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi vor fi aduse în judeţul Bistriţa-Năsăud în cursul serii de marţi, la solicitarea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), urmând ca de miercuri să înceapă vaccinarea populaţiei în cele patru centre deschise în oraşele Bistriţa, Năsăud şi Beclean.
Directorul adjunct al ASP Bistriţa-Năsăud, Doina Petri, a declarat, marţi, că cele 12.850 de doze primite iniţial nu au fost epuizate, dar, ca urmare a creşterii numărului de solicitări, s-a cerut suplimentarea stocului. Vaccinările vor fi făcute, începând de miercuri, şi la centrele deschise la sediul ASP, policlinica Bistriţa şi spitalele orăşeneşti din Beclean şi Năsăud.

Potrivit compartimentului de epidemiologie din cadrul ASP, aproape 9.200 de bistriţeni s-au vaccinat, până la începutul acestei săptămâni, împotriva virusului A/H1N1. Dintre aceştia, 6.710 sunt persoane din categoriile considerate cu risc, la care se adaugă 418 angajaţi ai instituţiilor subordonate Ministerului Administraţie şi Internelor, 745 de elevi peste 16 ani şi profesori şi 1.318 angajaţi din rândul personalului medical.

În judeţul Bistriţa-Năsăud au fost semnalate, în ultima lună, două cazuri de gripă nouă. Primul pacient a fost o femeie de 25 ani, însărcinată în luna a şasea, iar al doilea a fost un bărbat de 30 de ani, venit din Italia pentru a-şi petrece sărbătorile de iarnă alături de familie. Dacă femeia a reuşit să treacă bine peste această boală, bărbatul de 30 ani a decedat, în 2 ianuarie, după aproape o săptămână de spitalizare, pe fondul unei boli pulmonare mai vechi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Val de vaccinări împotriva gripei noi Bistriţa, 8 ian /Agerpres/ - Zeci de bistriţeni s-au prezentat, de la începutul acestei săptămâni, la medicii de familie, pentru a se vaccina împotriva virusului gripei noi, iar Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Bistriţa-Năsăud se aşteaptă ca acest număr să crească în următoarele zile, având în vedere...
Giurgiu: Dozele de vaccin împotriva gripei noi, suplimentate Autoritatea de Sănătate Publică Giurgiu a solicitat suplimentarea cu 10.000 a dozelor de vaccin contra gripei noi, pentru că rămăsese fără stocuri din cauza numărului mare de solicitări de imunizare.
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Timişul primeşte 65.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Timiş va primi, duminică, 65.000 de doze de vaccin pandemic utilizat împotriva gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.
Bistriţa-Năsăud: Femeie însărcinată, diagnosticată cu gripă nouă Bistriţa, 29 ian /Agerpres/ - O tânără de 26 de ani din localitatea Şieu Odorhei, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost diagnosticată, în ultimele 24 de ore, cu gripă nouă, acesta fiind al patrulea caz de infectare cu virusul A/H1N1 din judeţ.
Bistriţa-Năsăud: Fiola de vaccin pandemic dată acasă, găsită la tatăl decedatului Bistriţa, 15 ian /Agerpres/ - Fiola de vaccin anti A/H1N1, pe care o asistentă din comuna bistriţeană Prundu Bârgăului a dat-o unui sătean pentru vaccinarea acasă a fiului său, a fost găsită de autorităţi, după ce, iniţial, poliţia a anunţat că există posibilitatea ca doza să fi fost aruncată de tânăr...