Cele mai citite
 


Arad: Numărul bolnavilor de gripă nouă a ajuns la 139
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La nivelul judeţului Arad au fost confirmate marţi încă trei cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1, toate în municipiul Arad, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 139, în lucru aflându-se un număr de patru probe, transmite corespondentul AGERPRES.
După cum a declarat marţi dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, director coordonator adjunct sănătate publică şi programe de sănătate al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad, dintre bolnavii la care s-a confirmat existenţa virusului A/H1N1 mai sunt bolnavi, în prezent, 6 adulţi.

'Au fost confirmaţi bolnavi în 21 localităţi din judeţ, cei mai mulţi, 108, fiind confirmaţi în municipiul Arad, în celelalte localităţi înregistrându-se între 1 şi 3 cazuri', a precizat dr.Dana Negru.

Potrivit sursei citate, numărul cel mai mare de bolnavi aparţinând categoriilor de vârstă 15- 19 ani - 40 de cazuri; 10 - 14 ani - 14 cazuri; 20 - 24, 25 - 29 ani, 40- 44 şi 50 - 54 ani - câte 11 cazuri.

În ceea ce priveşte vaccinarea antigripală pandemică cu vaccinul Cantgrip, dr Dana Negru a precizat că la ora actuală, atât medicii de familie, cât şi centrele pentru vaccinarea pandemică din judeţul Arad dispun de dozele necesare pentru personele care doresc sau sunt eligibile să se vaccineze.

Din data de 9 ianuarie, în cadrul Secţiei Boli Infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad funcţionează, câte două ore pe zi, Centrul pentru Vaccinarea Pandemică din Arad, în prezenţa unui medic din DSP Arad, în cele trei zile cât a funcţionat acest centru fiind vaccinate 122 persoane.

Pentru a acoperi mai bine judeţul, în ceea ce priveşte vaccinarea pandemică a populaţiei, conducerea DSP Arad a decis ca începând de marţi să fie deschise alte două centre, unul în comuna Gurahonţ, în cadrul Spitalului teritorial Gurahonţ, în regim non stop, cu asistent medical şi medic de gardă şi un altul în oraşul Ineu, în clădirea fostei policlinici, cu asistent medical, în prezenţa unui medic, cu un program de trei ore pe zi.

'La ora actuală, stocul de vaccin pandemic Cantgrip în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică Arad este zero, însă arădenii nu au motive de îngrijorare, întrucât până miercuri, la Arad vor sosi alte 15.000 de doze solicitate de la Bucureşti', a precizat medicul epidemiolog.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Numărul bolnavilor de gripă nouă a ajuns la 141 Numărul total al cazurilor de gripă nouă în judeţul Arad a ajuns la 141, în ultima săptămână fiind confirmate încă două cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1, ambele în municipiul Arad, transmite corespondentul AGERPRES.
Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
Arad: Încă două cazuri de gripă nouă confirmate La nivelul judeţului Arad au mai fost confirmate luni, alte două cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 94, în ultimele şase zile fiind înregistrate 11 cazuri noi de îmbolnăvire, transmite corespondentul AGERPRES.
Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţ Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă cu AH1N1 au fost confirmate marţi în judeţul Arad, astfel că numărul total a ajuns la 96, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.
Arad: 83 de cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţul Arad Un nou caz de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1 a fost confirmat, miercuri, în judeţul Arad, numărul total al contaminării arădenilor cu acest virus ajungând la 83.
În judeţul Arad, s-a ajuns la 123 de cazuri de gripă nouă Arad, 18 dec /Agerpres/ - În ultimele 48 de ore au fost confirmate încă trei cazuri de îmbolnăviri cu virusul A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor de gripă nouă înregistrate în judeţul Arad a ajuns la 123, transmite corespondentul AGERPRES.