Cele mai citite
 


Covasna: Două centre de vaccinare împotriva gripei noi, deschise la Sfântu Gheorghe
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Covasna a anunţat, marţi, deschiderea a două centre de vaccinare împotriva gripei noi în municipiul Sfântu Gheorghe.
Acestea vor funcţiona în incinta Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean din municipiu, respectiv la centrul medical privat Andimed.

Directorul DSP Covasna, Deme Judit, a declarat că a solicitat Ministerului Sănătăţii suplimentarea dozelor de vaccin cu 10.000 de bucăţi, deoarece stocul a fost epuizat.

Potrivit acesteia, până acum au fost imunizate împotriva virusului AH1N1 aproximativ 4 400 de persoane din judeţul Covasna, printre care 445 de elevi şi studenţi.

În judeţ, au fost confirmate până acum 28 de cazuri de gripă nouă, la 12 adulţi, printre care şi două femei gravide, şi la 16 elevi de liceu.

Primul caz a fost depistat la finele anului trecut la un şofer revenit din străinătate, iar la scurt timp a apărut un focar de infecţie şi la Liceul Szekely Miko din Sfântu Gheorghe, unde cursurile au fost suspendate în luna decembrie timp de o săptămână.

Gripa nouă a făcut şi o victimă în judeţ, un bărbat în vârstă de 33 de ani, care s-a prezentat prea târziu la medic şi nu a mai putut fi salvat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Direcţia Sanitară, nemulţumită de campania de vaccinare împotriva gripei noi Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna este nemulţumită de modul în care medicii din judeţ s-au implicat în campania de vaccinare împotriva gripei noi, dar şi de faptul că, până în prezent, doar aproximativ 11.000 de localnici şi-au administrat vaccinul împotriva virusului AH1N1, informează...
Covasna: Jumătate din vaccinul împotriva gripei noi, rămas în stoc Numai jumătate din cantitatea totală de vaccin împotriva virusului gripei noi alocată judeţului Covasna a fost administrată de la demararea campaniei. Potrivit conducerii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, judeţul Covasna a primit 25.000 de doze, iar numărul persoanelor care s-au vaccinat se cifrează...
Brăila: Centru de vaccinare împotriva gripei noi la Spitalul Judeţean Un centru de vaccinare împotriva gripei AH1N1 va funcţiona, începând de luni, 11 ianuarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru persoanele neasigurate sau cele care nu sunt înscrise la un medic de familie.
Suceava: Centrele de vaccinare împotriva gripei noi din judeţ au fost închise Suceava, 20 ian /Agerpres/ - Cele cinci centre de vaccinare împotriva virusului gripei pandemice, amenajate în judeţ, au fost închise, după ce adresabilitatea a scăzut considerabil.
Covasna: Spitalul din Vâlcele, închis din cauza gripei noi Spitalul de Patologie Neuromusculară 'dr. Horia Radu' din Vâlcele va fi închis începând de vineri, timp de o săptămână, pentru dezinfecţie, după ce patru pacienţi internaţi aici au fost diagnosticaţi cu gripă nouă.
Prahova: Două femei însărcinate, în stare gravă din cauza virusului AH1N1 Două gravide sunt în stare gravă, după ce au contactat virusul AH1N1, fiind internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi la Maternitatea ploieşteană.