Cele mai citite
 


Neamţ: Doar 30 doze de vaccin AH1N1 pentru fiecare medic de familie
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fiecare dintre cei 280 de medici de familie din judeţ a primit, marţi, doar 30 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, care, cel mai probabil, se vor termina în aceeaşi zi, datorită numărului mare de solicitări.
Direcţia de Sănătate Publică Neamţ a primit, luni, 10.000 doze de la Ministerul Sănătăţii, dintre care 1.500 au fost repartizate către spitalele din Piatra Neamţ, Roman, Bicaz şi Târgu Neamţ, unde au fost deschise centre de vaccinare în secţiile de contagioase.

Restul vaccinurilor au fost repartizate către medicii de familie, astfel că fiecare a primit, indiferent dacă are cabinet în mediul urban sau rural, doar 30 de doze.

Conducerea DSP Neamţ a solicitat, marţi, acordarea unei noi tranşe de 35.000 doze de vaccin, pentru a face faţă tuturor solicitărilor, însă ministerul nu a dat deocamdată niciun răspuns.

În afară de cele 10.000 doze de vaccin anti-gripal distribuite către medicii de familie, în judeţ au ajuns, de la începutul epidemiei, 15.000 de vaccinuri.

În judeţul Neamţ, s-au îmbolnăvit de gripă nouă 120 de persoane. O gravidă din Târgu Neamţ cu AH1N1 a decedat, în luna decembrie, în Spitalul de urgenţă din Iaşi, la două săptămâni după ce a născut.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Populaţia din mediul rural refuză vaccinarea împotriva AH1N1 Vaccinarea împotriva virusului AH1N1 decurge fără impedimente în mediul rural, singura problemă fiind aceea a nepăsării oamenilor, care au venit în număr mic să se imunizeze împotriva gripei de tip nou.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Galaţi: A început campania de vaccinare antigripală gratuită la nivelul judeţului Campania de vaccinare antigripală gratuită a început la nivelul judeţului Galaţi, iar din cele aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), fiecare medic de familie a primit câte 30 de doze.
Harghita: DSP a mai cerut 10.000 de doze de vaccin AH1N1 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita a solicitat Ministerului Sănătăţii alocare a încă 10.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, stocul iniţial fiind pe cale să fie epuizat.
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, după cum a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dumitra Orăşanu.
Suceava: DSP va primi peste 5.100 doze de vaccin hexavalent de la Ministerul Sănătăţii Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava va primi de la Ministerul Sănătăţii (MS), la sfârşitul săptămânii viitoare, 5.163 de doze de vaccin hexavalent, ce vor fi distribuite medicilor de familie pentru vaccinarea copiilor cu vârste de până la un an, începând cu data de 24 octombrie, a declarat, vineri...