Cele mai citite
 


Teleorman: Spitale cu bani mai puţini în primul trimestru
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea mai mare unitate sanitară din Teleorman, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, are repartizată de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru trimestrul întâi din acest an o alocaţie bugetară de circa 7,5 milioane de lei, mai puţin cu peste 133.000 de lei faţă de aceeaşi perioadă din 2009.
De asemenea, la Spitalul Caritas Roşiorii de Vede, Spitalul Municipal Turnu Măgurele, Spitalul Orăşenesc Zimnicea şi la unităţile medicale cu profil de psihiatrie din Poroschia şi Balaci sumele prevăzute sunt mai mici în comparaţie cu primele trei luni din anul trecut de la circa 130.000 până la peste 600.000 de lei.

Doar la Spitalul din oraşul Videle bugetul pentru trimestrul întâi este mai mare, situaţie generată de faptul că această importantă unitate medicală nu se mai află în administrarea PETROM.

Purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, a declarat pentru AGERPRES, marţi, că în condiţiile în care contractele-cadru cu furnizorii de servicii medicale se vor încheia în jurul datei de 1 aprilie, în prezent se lucrează cu acte adiţionale la contractele din anul trecut.

Potrivit sursei citate, repartizarea bugetelor spitalelor s-a făcut pe baza mediei valorii de contract din întreg anul 2009, de aici apărând diferenţele în minus din 2010, comparativ cu primul trimestru.

Bugetul CAS Teleorman este în 2010 'aproximativ egal' cu cel din anul precedent, la programele naţionale fiind acoperite în totalitate solicitările instituţiei.

În afara problemelor din administrarea spitalelor, ca urmare a metodologiei de împărţire a bugetului pentru primul trimestru din acest an, furnizorii de medicamente din Teleorman continuă să fie nemulţumiţi.

Aceştia, conform unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului din ultima parte a anului trecut cu privire la modificarea duratei plăţii de la 90 la 180 de zile, nu au primit de patru luni bani pentru furnizarea de medicamente compensate şi gratuite pe bază de reţete.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Creşte numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu CAS Numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru furnizarea de servicii medicale creşte în judeţul Teleorman de la 1.549 la 1.620, conform unei decizii a Ministerului Sănătăţii, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de Direcţia de Sănătate...
Teleorman: Spitalele din judeţ au finanţarea asigurată până la sfârşitul lunii noiembrie Spitalele din judeţul Teleorman au asigurată finanţarea de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) până la sfârşitul lunii noiembrie, după ce, la ultima rectificare bugetară, s-au primit peste 7 milioane de lei, a declarat luni purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Mihaela Popa.
Teleorman: CAS a imputat peste 22.620 de lei furnizorilor de servicii medicale Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a efectuat în primele şapte luni din acest an circa 130 de controale la furnizorii de servicii medicale din judeţul din sudul ţării, specialiştii instituţiei stabilind o sumă totală imputabilă de peste 22.620 de lei.
Teleorman: CAS a obţinut în anul trecut suplimentarea creditelor bugetare cu 60,7 milioane de lei Pe parcursul anului trecut Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a solicitat şi a obţinut, în mai multe etape, suplimentarea creditelor bugetare pentru serviciile medicale, suma totală fiind de peste 60,7 milioane de lei.
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Teleorman: Bani mai mulţi pentru laboratoarele medicale Alexandria, 1 nov /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a suplimentat cu o sumă totală de aproximativ 88.000 de lei bugetul alocat iniţial în trimestrul IV din 2010 laboratoarelor medicale aflate în relaţii contractuale cu această instituţie.