Cele mai citite
 


Gorj: Încă 10.000 de doze de vaccin anti A/H1N1 solicitate de DSP
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele aproximativ 20.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 existente în stocul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au fost epuizate odată cu distribuirea acestora către medicii de familie din judeţ, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Potrivit acesteia, DSP a mai solicitat Ministerului Sănătăţii încă 10.000 de astfel de doze pentru a putea acoperi vaccinarea tuturor persoanelor din Gorj care vor să se imunizeze împotriva gripei noi.

'Luni am distribuit medicilor de familie din judeţ toate cele 20.000 de doze primite în luna decembrie de la Ministerul Sănătăţii. Cu toate că au fost epuizate, au mai venit medici care au cerut doze în plus. Astfel, am mai solicitat MS încă 10.000 de doze pe care le aşteptăm marţi sau miercuri. Numărul exact al persoanelor care au fost vaccinate de către medicii de familie nu îl ştim deoarece aceştia vin mereu şi raportează şi nu am făcut încă o centralizare. Oricum, ne aşteptăm la un număr destul de mare', a precizat Elena Piţian.

Reprezentanta DSP Gorj a mai menţionat că la centrul de vaccinare deschis în incinta ambulatoriului Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu au fost vaccinate, până în prezent, câteva zeci de persoane neasigurate, centrului respectiv fiindu-i repartizate circa 100 de doze de vaccin A/H1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Medicii nu se înghesuie să se vaccineze împotriva virusului A/H1N1 Primele doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 au început să fie administrate încă de miercuri la Galaţi, dar procedura de vaccinare se desfăşoară cu greutate, a anunţat, joi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Gorj: A doua tranşă a vaccinului diftero-tetanic, aşteptată pentru imunizarea copiilor sub şase ani Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj aşteaptă cea de-a doua tranşă de vaccin diftero-tetanic pentru a-l repartiza medicilor de familie din judeţ în vederea imunizării copiilor sub 6 ani, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Peste 2.000 de persoane vaccinate împotriva A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, împreună cu cei ai Prefecturii, au participat, joi, la o videoconferinţă susţinută de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, în care au fost anunţate noile reguli privind vaccinarea populaţiei împotriva A/H1N1, precum şi cele...
Gorj: Campania de imunizare a copiilor, reluată după distribuirea celei de-a doua tranşe a vaccinului diftero-tetanic Peste 2.400 de doze de vaccin diftero-tetanic au fost distribuite medicilor de familie din judeţ pentru a relua imunizarea copiilor până într-un an, după ce campania a fost suspendată timp de două luni din cauza lipsei serului respectiv, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei...
Gorj: Circa 7.000 de doze de vaccin antigripal au fost oprite de la administrare către populaţie Aproximativ şapte mii de doze de vaccin antigripal distribuite judeţului Gorj pentru campania de imunizare contra gripei sezoniere au fost oprite de la administrare de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj după ce au apărut suspiciuni că nu corespund normelor de calitate.