Cele mai citite
 


Bazac se aşteaptă la încasări mai mici la bugetul sănătăţii
joi, 12 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Cluj-Napoca, 12 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, joi, la Cluj, că dată fiind criza economică, se aşteaptă ca încasările la bugetul asigurărilor de sănătate să fie mai mici decât în anul trecut.

"Este foarte greu să previzionăm în acest moment. În cazul cel mai rău, mă aştept să avem încasări de 85 la sută faţă de nivelul anului trecut. Dar ele depind foarte mult de modul în care evoluează economia. Economia va avea creşteri şi scăderi în 2009, este foarte greu să previzionăm", a declarat Ion Bazac.

Ministrul Bazac a mai spus că este foarte posibil că anumite spitale să fie transformate în centre multifuncţionale sau în centre sociale.
"Probabil că priorităţile stării de sănătate vor determina ca anumite spitale să fie transformate în centre multifuncţionale sau în centre sociale. Cred că este nevoie de restructurare şi cred că decizia nu trebuie să fie la nivelul Ministerului Sănătăţii, ci să fie luată în colaborare cu autorităţile locale", a spus Bazac.
Ministrul Sănătăţii a vizitat, joi, mai multe unităţi medicale clujene, printre ele numărându-se Institutul Oncologic, Clinica de Neurochirurgie, Unitatea de Primire a Urgenţelor. AGERPRES/ (Marius Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.