Cele mai citite
 


Primăria Sectorului 1 continuă aplicarea măsurilor de prevenire a gripei AH1N1
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Sectorului 1 anunţă continuarea măsurilor pentru protejarea elevilor şi profesorilor din Sectorul 1 împotriva noului virus gripal A/H1N1 şi menţinerea acestora pe toată perioada existenţei riscului de îmbolnăvire cu gripa nouă.
În contextul creşterii numărului de îmbolnăviri la nivel naţional, în toate unităţile de învăţământ de pe raza Sectorului 1 au fost luate măsuri de prevenire a răspândirii virusului gripal A/H1N1, informează un comunicat al administraţiei locale transmis, marţi, AGERPRES.
Potrivit sursei citate, după orele de curs, toate şcolile sunt dezinfectate pentru a preîntâmpina eventuale cazuri de contaminare.
Mai mult, susţin autorităţile locale, toate unităţile de învăţământ din sector sunt dotate cu echipamente de dezinfectare a mâinilor care sunt folosite de elevi şi cadre didactice la intrarea în unităţile de învăţământ, precum şi în sălile de sport.
De asemenea, în toate unităţile de învăţământ se realizează evaluarea zilnică a stării de sănătate a elevilor de personal medical specializat şi personal din cadrul Complexului Multifuncţional Caraiman.
Autoritatea locală atrage atenţia cadrelor didactice să solicite părinţilor ai căror copii vor prezenta simptomele noii gripe să-i ţină acasă pe durata convalescenţei.
Tot ca măsură de prevenire, Primăria Sectorului 1 a desfăşurat, în perioada noiembrie - decembrie 2009, programul de educaţie sanitară ''A/H1N1'', adresat elevilor din Sectorul 1 care a constat în proiecţia unui film documentar interactiv în unităţile de învăţământ şi distribuirea de DVD-uri cu scurtmetrajul de educaţie sanitară, prin intermediul căruia copiii au aflat regulile care trebuie respectate pentru evitarea contractării noii gripe şi riscurile acesteia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alte două cazuri cu virus gripal A/H1N1, confirmate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă de la Institutul Cantacuzino a confirmat joi dimineaţă încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
Argeş: Măsuri de prevenire a răspândirii noului virus gripal Autorităţile judeţene au stabilit, marţi, o serie de măsuri de prevenire a răspândirii virusului A/H1N1 în Argeş, după ce un adolescent a fost depistat cu gripă nouă, iar o femeie de cetăţenie franceză este suspectă de aceeaşi boală, transmite corespondentul AGERPRES.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Numărul cazurilor de gripă nouă a depăşit 6.200 Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile a informat că în ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 34 cazuri de gripă cu virus AH1N1 şi două decese.
Constanţa: Zeci de cazuri de gripă nouă, reticenţă în acceptarea vaccinării Un număr de 39 de cazuri de gripă nouă s-au înregistrat în judeţul Constanţa din luna mai şi până în prezent, iar unul dintre bolnavi, un bărbat de 45 de ani care suferea şi de alte boli, a decedat la începutul acestei săptămâni.
Numărul deceselor cauzate de gripa nouă în creştere Bucureşti, 7 ian /Agerpres/ - Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile informează că, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate încă 26 de cazuri de gripă cu virus AH1N1 şi şapte cazuri de deces.