Cele mai citite
 


OMS va supune unei evaluări externe modul cum a gestionat pandemia
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, marţi, că va supune unei evaluări externe modul în care a acţionat în faţa pandemiei de gripă A, răspunzând astfel criticilor şi acuzaţiilor conform cărora ar fi avut o înţelegere secretă cu industria farmaceutică în ceea ce priveşte gestionarea acestei urgenţe sanitare, transmite Efe.
Organizaţia nu a precizat când va avea loc procedura de verificare, de care se vor ocupa experţi care nu au nicio legătură cu organismul sanitar.

Potrivit criticilor, OMS ar fi căzut la o înţelegere cu industria farmaceutică pentru a exagera gravitatea noului virus şi a promova vânzarea de vaccin şi medicamente împotriva acestuia.

OMS a răspuns prin anunţul de marţi unei moţiuni prezentate de preşedintele Comisiei de Sănătate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Wolfgang Wodarg. Parlamentari din Consiliul Europei a cerut de altfel săptămâna trecută crearea unei comisii de anchetă pentru a evalua 'ameninţarea falselor pandemii pentru sănătate', problemă ce ar urma să fie dezbătută la finele lui ianuarie, la Strasbourg.

'Primim în mod pozitiv criticile şi oportunitatea de a le discuta. În viitor, vom realiza o evaluare a muncii noastre cu ajutorul experţilor externi, care vor analiza modul în care noi am răspuns în faţa epidemiei provocate de virusul AH1N1', a subliniat organizaţia într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al organismului, Fadela Chaib, a declarat la rândul său că 'suntem deschişi recomandărilor care ne pot îmbunătăţi munca'.

OMS a recunoscut că virusul gripei A a fost mai puţin agresiv faţă de cât se credea iniţial, însă a refuzat pentru moment să ridice anunţul de pandemie.

Pentru a susţine această decizie, OMS a explicat că trebuie să treacă o anumită perioadă de timp înainte de a se putea confirma că pandemia nu se va repeta, eventual cu o forţă mai mare. În acest moment există opinii conform cărora trebuie să se aştepte încă 6 sau 12 luni pentru a fi declarat sfârşitul pandemiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa A, OMS şi transparenţa Madrid, 18 ian /Agerpres/ - Odată intrată în remisie pandemia gripei A se pune sub semnul îndoielii rolul OMS, chiar dacă ameninţarea s-a dovedit reală. Pe măsură ce pandemia bate în retragere încep să reapară criticile privind modul în care a gestionat apariţia acestui virus Organizaţia Mondială a Sănătăţii...
OMS răspunde criticilor CE privind strategia sa în combaterea gripei noi Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, atacată cu privire la modul în care a gestionat pandemia gripei A(H1N1), va trimite marţi, la Strasbourg /Franţa/ o delegaţie de specialişti pentru a răspunde la întrebările parlamentarilor din Consiliul Europei, a declarat - vineri, la o întâlnire cu presa - purtătorul...
OMS trimite un milion de doze de vaccin împotriva holerei în Haiti Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trimite un milion de doze de vaccin împotriva holerei în Haiti, pentru a opri răspândirea acestei boli, în urma uraganului Matthew, a indicat marţi această agenţie a ONU, citată de DPA.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
OMS va trimite ţărilor sărace vaccinuri împotriva gripei pandemice Londra, 17 dec /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii intenţionează să înceapă expedierea de vaccinuri împotriva gripei porcine către Azerbaidjan, Afganistan şi Mongolia, a declarat miercuri consilierul special al directorului general al OMS, dr. Keiji Fukuda, citat de AP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că a descoperit un nou virus asemănător cu SARS Un nou virus din aceeaşi familie cu virusul SARS care a cauzat moartea a 800 de persoane în 2002 a fost identificat în Marea Britanie la un bărbat care s-a aflat recent în Arabia Saudită, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.