Cele mai citite
 


Botoşani: Protest la Spitalul Judeţean 'Mavromati'
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de angajaţi ai Laboratorului de analize medicale al Spitalului judeţean 'Mavromati' din Botoşani au protestat, marţi, în semn de nemulţumire faţă de decizia conducerii unităţii de a externaliza laboratorul. Lucrătorii laboratorului au întrerupt activitatea, după ce au fost anunţaţi că activitatea de analize medicale de laborator va fi preluată de firma Sanomed din judeţul Prahova.
'Această firmă este dintr-un sat din judeţul Prahova şi s-a găsit să facă afaceri bune la Botoşani. Oamenii ştiu că laboratorul este o sursă foarte bună de a face câştig. În condiţiile în care nu a avut un aviz favorabil nici de la Ministerul Sănătăţii, nici de la Consiliul Judeţean, nici de la Prefectură şi nici de la Direcţia de Sănătate Publică înseamnă că toată lumea a avut o reţinere în a se forma această asociaţiune şi totuşi s-a făcut. Mi se parte asta o afacere personală a cuiva, a celui care a încheiat acest contract, adică a managerului spitalului', a declarat preşedintele Sindicatului Sanitas, Octavian Dumitru.
Directorul spitalului, Cornel Enache, cel care a încheiat contractul, susţine că asociaţiunea cu firma prahoveană este legală.
'Contractul este perfect legal. Personalul laboratorului simte nevoia unor garanţii suplimentare şi acestea sunt în contract. Personalul va fi preluat în totalitate şi cu drepturi salariale intacte', a afirmat Enache.
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, ameninţă că va contesta în instanţă documentul încheiat între Spitalul Judeţean şi Sanomed.
'Ştiu că cel puţin una din proceduri nu a fost respectată în acest caz, aceea de emitere a unei hotărâri de Consiliu Judeţean privind obţinerea unui aviz de închiriere a spaţiului şi stabilirea unei chirii. Acest lucru nu s-a făcut. Am solicitat conducerii spitalului să ne pună la dispoziţie contractul încheiat cu firma respectivă şi dacă într-adevăr acesta a fost semnat, atunci vom apela la justiţie', a declarat Ţâbuleac.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Protest al angajaţilor Spitalului Judeţean 'Mavromati' împotriva liderilor de sindicat Zeci de cadre medicale de la Spitalul Judeţean 'Mavromati' din Botoşani au participat miercuri la un protest faţă de liderii sindicatului din unitate.
Botoşani: Preşedintele CJ atacă în instanţă externalizarea Laboratorului Spitalului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Mihai Ţâbuleac, va ataca în instanţă contractul de asociaţiune încheiat între Spitalul Judeţean 'Mavromati' şi societatea comercială Sanoped din Prahova.
Botoşani: Protest al salariaţilor din Spitalul Judeţean 'Mavromati' Aproximativ 100 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani au întrerupt activitatea, miercuri la amiază, protestând în faţa instituţiei. Ei cer Guvernului să renunţe la măsura de reducere cu 25% a salariilor, iar sănătatea să fie declarată 'prioritate naţională'.
Botoşani: O nouă zi de proteste a angajaţilor de la spitalul judeţean Peste 30 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Botoşani au protestat, vineri, pentru a doua zi consecutiv în faţa sediului Consiliului Judeţean (CJ), în semn de nemulţumire faţă de neacordarea drepturilor salariale, dar şi faţă de condiţiile de muncă.
Botoşani: Raed Arafat a tăiat panglica inaugurală a SMURD şi a noii UPU de la Spitalul Judeţean 'Mavromati' Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat şi secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Mihai Capră au tăiat, vineri după-amiază, panglica inaugurală la noua Unitate de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean 'Mavromati' Botoşani. Modernizarea UPU a fost realizată...
Botoşani: Protest spontan la Spitalul judeţean Angajaţii Laboratorului de analize al Spitalului Judeţean 'Mavromati' Botoşani au declanşat, luni dimineaţă, un protest spontan, în semn de nemulţumire faţă de intenţia conducerii spitalului de a transfera administrarea laboratorului unei firme private.