Cele mai citite
 


Sălaj: 6.000 de vaccinări împotriva gripei noi în două zile
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 6.000 de persoane din Sălaj s-au vaccinat, luni şi marţi, împotriva virusului A/H1N1, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, după ce în toată luna decembrie numărul celor vaccinaţi a fost de circa 2.300.
Numărul total al sălăjenilor imunizaţi împotriva virusului gripei noi a ajuns astfel la aproape 17.000.
Deschis ca centru de vaccinare doar de luni, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău deţine recordul în ceea ce priveşte numărul de persoane imunizate.
'Luni s-au vaccinat 610 persoane, din care circa 200 din exterior, iar restul din rândul personalului unităţii, iar astăzi alte 300 de persoane, de această dată mai mult din afară. Dozele pe care le avem se apropie de sfârşit, însă avem promisiunea că mâine vom primi altele', a precizat, marţi, Codruţa Puşcaş, purtător de cuvânt al unităţii spitaliceşti amintite.
Un număr important de persoane s-au vaccinat şi la DSP Sălaj.
În judeţ au sosit la finele săptămânii trecute 8.000 de doze, alte 12.000 fiind aşteptate în perioada imediat următoare. Cantitatea iniţială de vaccin repartizată Sălajului a fost de 10.900 de doze. De la apariţia gripei noi, în Sălaj au existat 30 de suspiciuni, dintre care şapte confirmate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Jurnaliştii, vaccinaţi împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj organizează, vineri, o sesiune de vaccinare pentru jurnaliştii din judeţ, ca urmare a deciziei Ministerului Sănătăţii de a extinde campania de vaccinare împotriva gripei noi la întreaga populaţie din categoriile de risc.
Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
Sălaj: Spitalul Judeţean Zalău, centru de diagnostic audiologic pentru copii Afecţiunile auditive ale nou-născuţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău vor putea fi diagnosticate începând cu luna octombrie, graţie aparaturii de testare obiectivă a auzului, achiziţionată de unitatea spitalicească în cadrul unui proiect ce urmăreşte prevenirea şi reducerea hipoacuziilor în...
Sălaj: Creşte numărul solicitărilor de vaccinare împotriva gripei noi Tot mai mulţi locuitori ai Sălajului solicită, în ultima perioadă, vaccinarea împotriva virusului gripei noi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj cerând deja alocarea de doze suplimentare.
Sălaj: Nereguli în apărarea contra incendiilor, în toate spitalele din judeţ Un total 87 de nereguli au fost constatate în toate cele 11 unităţi sanitare cu paturi din Sălaj la controalele efectuate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Porolissum' şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului.
Sălaj: Sălăjenii nu se vaccinează împotriva gripei noi Doar ceva mai mult de 1% din sălăjenii ce ar fi trebuit să fie vaccinaţi împotriva gripei noi au acceptat vaccinarea, de la demararea campaniei şi până în prezent.