Cele mai citite
 


SCJU Târgu Mureş, singurul spital certificat ISO
joi, 12 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Târgu Mureş, 12 feb /Agerpres/ - Şeful Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Ovidiu Butuc, a declarat, joi, în timpul prezentării raportului de activitate pe anul 2008, că unitatea pe care o conduce este singura de acest gen din ţară care a obţinut până acum certificarea ISO 9001 a sistemului de management al calităţii

"După ce la începutul anului 2008 SMURD Târgu Mureş a fost primul serviciu de urgenţă din România care a obţinut certificarea ISO 9001, în luna noiembrie Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş s-a alăturat instituţiilor sanitare de prestigiu, fiind primul spital slinic judeţean de urgenţă din România care a obţinut această certificare. Astfel, se asigură creşterea accesului populaţiei la servicii medicale de urgenţă de calitate prin asigurarea calităţii resurselor umane şi a infrastructurii adecvate", a subliniat Butuc.

El a spus că certificarea ISO 9001 presupune şi multă responsabilitate, iar serviciile medicale oferite la Târgu Mureş au trecut astfel într-o nouă etapă, cea a calităţii internaţionale.
"Odată cu obţinerea certificatului ISO 9001, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş răspunde cerinţelor internaţionale privind asigurarea serviciilor medicale şi se consideră un spital acreditat. Acest certificat atestă calitatea managementului, modalităţile în care conducerea se orientează către pacienţi, felul în care sunt primiţi, trataţi şi urmăriţi bolnavii, modul de organizare a serviciilor în spital. Certificatul de calitate ISO este un „paşaport” spre lumea întreagă, o garanţie pentru pacienţi, dar şi pentru furnizori", a arătat Ovidiu Butuc.
Potrivit managerului, SCJU Târgu Mureş a primit această certificare ISO în urma evaluării achiziţiilor de aparatură medicală modernă, achiziţii realizate în cursul anului 2008, şi a evaluării personalului.
"Nivelul de pregătire a personalului din cadrul departamentelor Resurse Umane şi Tehnic-Administrativ a fost evaluat ca răspunzând cerinţelor privind calitatea managementului. Acest sistem a fost implementat în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală, Laboratorului Central de Analize Medicale, Departamentului de Resurse Umane şi a Departamentului Tehnic - Administrativ", a susţinut şeful SCJU Târgu Mureş.
Auditarea în vederea certificării ISO s-a efectuat de firma TÜV RHEINLAND în perioada 24-25 noiembrie 2008 şi 12 -13 decembrie 2008, iar procesul de certificare ISO se află în faza de monitorizare, care durează doi ani, 2009 şi 2010, timp în care reprezentanţii TUV Rheinland vor supraveghea respectarea normelor ISO 9001. AGERPRES/(Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.