Cele mai citite
 


Botoşani: Un singur punct de vaccinare anti-gripală în judeţ
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare au deschis, marţi, singurul centru de vaccinare împotriva virusului AH1N1 din judeţul Botoşani. Acesta va funcţiona în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean 'Mavromati' şi va fi deschis zilnic, între orele 12.00-14.00, cu posibilitatea de prelungire dacă sunt solicitări.
'Se vor putea adresa acestui centru de vaccinare toţi botoşănenii care nu sunt înscrişi pe listele medicilor de familie şi persoanele care sunt în trecere prin judeţul Botoşani şi nu au timp să ajungă în localităţile unde sunt medici de familie', a declarat epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică, Ecaterina Chihaia.
Potrivit acesteia, centrul va fi deservit de doi medici, care vor rezolva, zilnic, toate solicitările.
Până la această dată, judeţului Botoşani i-au fost repartizate 32.000 doze de vaccin Cantgrip, iar numărul persoanelor vaccinate a ajuns la aproape 20.000.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Nici un centru de vaccinare împotriva AH1N1 Autorităţile sanitare din Harghita au luat decizia să nu înfiinţeze nici un centru de vaccinare împotriva AH1N1, întrucât medicii de familie pot să facă faţă solicitărilor.
Mureş: Centrele de vaccinare s-ar putea închide Târgu Mureş, 20 ian /Agerpres/ - Cele opt centre de vaccinare împotriva virusului AH1N1, înfiinţate la jumătate acestei luni, ar putea fi închise din cauza scăderii bruşte a numărului de solicitări.
Botoşani: Vaccinarea împotriva gripei noi, refuzată de cadrele medicale Cadrele medicale din Botoşani refuză imunizarea împotriva noii forme de gripă iar rata vaccinării în judeţ este foarte scăzută, a declarat marţi directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Doina Botez.
Neamţ: Doar 30 doze de vaccin AH1N1 pentru fiecare medic de familie Fiecare dintre cei 280 de medici de familie din judeţ a primit, marţi, doar 30 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, care, cel mai probabil, se vor termina în aceeaşi zi, datorită numărului mare de solicitări.
Brăila: Centru de vaccinare împotriva gripei noi la Spitalul Judeţean Un centru de vaccinare împotriva gripei AH1N1 va funcţiona, începând de luni, 11 ianuarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru persoanele neasigurate sau cele care nu sunt înscrise la un medic de familie.
Botoşani: Stocul de vaccin antigripal a fost epuizat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoşani a epuizat toate cele 32.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi, a declarat epidemiologul şef al DSP, Ecaterina Chihaia.