Cele mai citite
 


Olt: Suplimentare a dozelor de vaccin împotriva gripei noi
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Olt va primi marţi seara 10.000 de doze de vaccin antigripal după ce întreaga cantitate de vaccin împotriva gripei noi distribuită în judeţul Olt a fost epuizată.
Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Marinela Madan, a anunţat că instituţia a cerut suplimentarea cantităţii de vaccin împotriva virusului AH1N1 cu 100.000 de doze şi a fost aprobată o suplimentare cu numai 35.000 de doze, care vor ajunge în judeţul Olt în două tranşe, una de 10.000 de doze marţi seara şi una de 25.000 de doze săptămâna viitoare.
Marţi dimineaţa a fost epuizat stocul existent şi vaccinarea va fi reluată de miercuri, în cele două centre special amenajate la spitalele din Slatina şi Caracal şi în cabinetele medicilor de familie. De la începutul vaccinării împotriva gripei noi în judeţul Olt au ajuns 34.000 de doze de vaccin, cele mai multe doze fiind utilizate în ultimele cinci zile, când s-au vaccinat peste 20.000 de persoane.
Până acum în judeţul Olt au fost confirmate 60 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul AH1N1 şi cinci decese din cauza gripei noi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Botoşani: Stocul de vaccin antigripal a fost epuizat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoşani a epuizat toate cele 32.000 de doze de vaccin împotriva gripei noi, a declarat epidemiologul şef al DSP, Ecaterina Chihaia.
Buzău: 15.000 de doze de vaccin antigripal rămân nefolosite Direcţia de sănătate publică Buzău anunţă faptul că din cele 18.650 de doze de vaccin împotriva gripei de tip AH1N1 distribuite unităţilor sanitare din judeţul Buzău doar 3157 au fost folosite.
Braşov: Peste 5000 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a primit în urmă cu două zile 5600 de doze de vaccin antigripal dintr-un număr de 44.545 solicitate, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Prefectura Braşov, purtătorul de cuvânt al DSP, dr. Claudia Bularca.
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.
Gorj: Circa 7.000 de doze de vaccin antigripal au fost oprite de la administrare către populaţie Aproximativ şapte mii de doze de vaccin antigripal distribuite judeţului Gorj pentru campania de imunizare contra gripei sezoniere au fost oprite de la administrare de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj după ce au apărut suspiciuni că nu corespund normelor de calitate.