Cele mai citite
 


Brăila: Solicitare de suplimentare a dozelor de vaccin antigripal
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a cerut suplimentarea vaccinului împotriva virusului AH1N1 cu încă 15.000 de doze, care vor fi distribuite medicilor de familie din tot judeţul.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Andreia Gavrilescu, în ultima săptămână, peste 5.000 de brăileni s-au vaccinat împotriva gripei noi şi mulţi medici de familie şi-au epuizat stocurile, motiv pentru care s-a luat măsura suplimentării dozelor de vaccin.
'Am cerut suplimentarea cu 15.000 de doze a stocului iniţial şi vaccinul va fi distribuit către cei 142 medici de familie de la nivelul municipiului şi judeţului, astfel încât să poată fi continuată imunizarea populaţiei', a declarat Andreia Gavrilescu.
Centrul de vaccinare gratuită împotriva gripei noi, deschis luni la Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru persoanele neasigurate sau cele care nu au un medic de familie, a fost luat cu asalt, ca şi în alte judeţe, de sute de brăileni veniţi să se imunizeze împotriva gripei noi.
Numărul cazurilor de gripă nouă confirmate la nivelul judeţului Brăila este de 38, fiind înregistrate şi trei decese, din cauza complicaţiilor apărute ca urmare a faptului că pacienţii prezentau afecţiuni cronice, iar dozele de vaccin pandemic primite în primă fază au fost de 12.050.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, după cum a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dumitra Orăşanu.
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Brăila: Peste 14.000 de persoane au fost vaccinate împotriva gripei Peste 14.000 de persoane din judeţul Brăila, în mare parte persoane cu afecţiuni cronice şi vârstnici, au fost vaccinate până în prezent împotriva virusului gripal, potrivit informaţiilor furnizate vineri de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila.
Brăila: Centru de vaccinare împotriva gripei noi la Spitalul Judeţean Un centru de vaccinare împotriva gripei AH1N1 va funcţiona, începând de luni, 11 ianuarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru persoanele neasigurate sau cele care nu sunt înscrise la un medic de familie.
Brăila: Al treilea caz de deces din cauza gripei noi Brăila, 11 ian /Agerpres/ - Un bărbat de 24 de ani din Brăila a decedat după ce a contractat virusul AH1N1, din cauza complicaţiilor apărute ca urmare a faptului că pacientul prezenta afecţiuni cronice.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.