Cele mai citite
 


Satu Mare: Peste 40 de suspecţi de trichineloză
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
- Peste 40 de persoane din localitatea sătmăreană Odoreu sunt suspecte de infestare cu trichineloză după ce au mâncat carne de porc.
Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, Dorin Gheorghe Maurer, a declarat că 10 persoane prezintă semnele clinice infectării cu trichineloză, celelalte 35 fiind supuse în continuare riscului de infectare cu această boală. Starea suspecţilor este relativ bună.
Animalul infectat cu trichineloză a fost sacrificat pe 12 decembrie 2009, iar la analiza probei de carne s-a dat verdictul bun de consum. Analiza cărnii nu a fost făcută de medicul veterinar, ci de un tehnician veterinar, acesta nefiind atestat să facă proba.
Pentru stingerea focarului Primăria Odoreu va organiza o deratizare în întreaga localitate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Medicul veterinar Florin Balog a fost sancţionat Medicul veterinar Florin Balog a fost sancţionat cu 'mustrare' de Colegiul Medicilor Veterinari (CMV) Satu Mare după ce a permis unui tehnician neautorizat să efectueze analize şi a îmbolnăvit cu trichineloză 10 persoane.
Mai multe cazuri de trichineloză au apărut la Satu Mare din cauza cărnii de porc consumate de sărbători Treisprezece persoane din comuna sătmăreană Medieşu Aurit au fost internate la Spitalul Judeţean Satu Mare după ce au consumat în perioada sărbătorilor carne de porc infestată cu trichinella spiralis.
Timiş: Un singur caz de trichineloză în acest sezon Comercianţii de carne de porc au devenit mult mai atenţi la starea de sănătate a animalelor sacrificate de Crăciun, astfel că inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş au aplicat doar trei amenzi în urma controalelor efectuate în teritoriu înainte de sărbătorile...
Focar de trichineloză la Satu Mare Unsprezece persoane s-au prezentat la Spitalul Judeţean (SJ) Satu Mare având simptomatologia infestării cu trichineloză.
Satu Mare: Peste 20 de cazuri de trichineloză, într-o săptămână Peste 20 de cazuri de trichineloză au fost depistate în judeţul Satu Mare în ultima săptămână, de la începerea tăierii porcilor pentru Crăciun.
Tulcea: Cauza îmbolnăvirii de trichineloză a trei persoane din Deltă nu poate fi confirmată de medicii veterinari Cei doi bărbaţi din satul Sfântu Gheorghe din Delta Dunării, internaţi la finele săptămânii trecute în spitalul din Tulcea cu suspiciunea de trichineloză, au fost externaţi, dar carnea porcului mistreţ pe care ar fi consumat-o aceştia nu a mai fost găsită de medicii veterinari, Garda de Mediu a Rezervaţiei...