Cele mai citite
 


Iaşi: Aproape 30.000 de vaccinuri administrate de teama gripei pandemice
miercuri, 13 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 30.000 de persoane s-au imunizat până acum faţă de gripa A/H1N1, cele mai multe vaccinându-se în cursul săptămânii trecute, potrivit autorităţile sanitare locale.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Marius Voicescu, a declarat marţi că, până în prezent, în judeţul Iaşi au fost administrate 29.821 din cele 78.000 de doze de vaccin pandemic Cantgrip alocate judeţului.
'Dintre acestea, 4.254 de doze au fost administrate cadrelor medicale, 991 lucrătorilor din Armată şi Poliţie, 999 elevilor şi 386 studenţilor, în timp ce 23.191 de doze au fost administrate persoanelor din alte categorii, care s-au vaccinat la medicul de familie', a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.
În ultima săptămână, susţine acesta, în judeţ s-au vaccinat 17.703 de persoane împotriva virusului A/H1N1, dintre care 1.567 de cadre medicale, 349 de lucrători în Poliţie şi Armată, 261 de elevi şi 84 de studenţi.
Diferenţa de 15.442 o reprezintă persoane din alte categorii, care s-au vaccinat la medicul de familie.
În judeţul Iaşi, au fost înregistrate 322 de cazuri de infectare cu virusul noii gripe, dintre care 232 de cazuri confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti, iar restul de 90 de cazuri confirmate pe criterii epidemiologice, respectiv contacţi de gradul zero.
Un număr de 17 persoane au decedat din cauza virusului noii gripe.
Reprezentanţii DSP Iaşi susţin că, în ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de virusul AH1N1.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Vaccinul A/H1N1, privit cu scepticism Autorităţile sanitare ieşene recunosc că s-au efectuat puţine vaccinări împotriva virusului pandemic A/H1N1 în rândul elevilor de liceu, studenţilor, personalului sanitar, precum şi al personalului din armată şi din MAI, deşi zilnic sunt confirmate noi cazuri.
Iaşi: Număr mic de vaccinări pentru virusul pandemic Aproximativ 2000 de persoane din judeţul Iaşi s-au vaccinat împotriva virusului pandemic A/H1N1, susţin autorităţile sanitare.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Iaşi: Vaccinul pentru virusul pandemic, sub semnul îndoielii Reprezentanţii autorităţilor sanitare ieşene susţin că aproape 80.000 de doze de vaccin pentru gripa pandemică vor fi aduse joi noaptea la Iaşi, în timp ce cadrele medicale sau chiar elevii refuză să se supună unor astfel de imunizări.
Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Iaşi: Peste 70.000 de vaccinuri A/H1N1 au fost administrate Peste 70.000 de persoane din judeţul Iaşi au fost deja imunizate împotriva noului virus gripal, susţin autorităţile sanitare locale.