Cele mai citite
 


Gripa H1N1: Serbia suspendă achiziţionarea de doze de vaccin suplimentare
joi, 14 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serbia a decis marţi să suspende achiziţionarea de doze de vaccin suplimentare împotriva gripei H1H1 de la compania farmaceutică elveţiană Novartis, din cauza interesului mic din partea populaţiei pentru programul guvernamental de vaccinare, relatează AFP.
''După avizul experţilor sanitari, guvernul a recomandat suspendarea achiziţiilor suplimentare'' de doze de vaccin, a indicat ministrul sârb al sănătăţii, Tomica Milosavljevic, la canalul public de televiziune.

Serbia /circa 7,5 milioane de locuitori/ a cumpărat deja peste 850.000 de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 şi intenţiona să mai cumpere încă trei milioane.

Dar, pentru moment, doar vreo 130.000 de persoane au fost vaccinate de la începutul campaniei de vaccinare pe 17 decembrie, a adăugat ministrul.

Milosavljevic a dat asigurări că va fi continuată campania de vaccinare în Serbia, unde 68 de persoane au murit din cauza gripei H1N1 şi alte 671 de persoane au fost infectate cu acest virus.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa H1N1: Portugalia a anulat două milioane de doze de vaccin Ministerul portughez al Sănătăţii a anunţat miercuri că a anulat comanda pentru două milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 din cele şase milioane comandate, informează AFP.
Gripa H1N1: Un vaccin a favorizat narcolepsia la tinerii suedezi (studiu) Agenţia suedeză pentru reglementarea produselor medicale (Läkemedelsverket) a afirmat marţi că un vaccin împotriva gripei H1N1 produs de compania britanică GlaxoSmithKline a favorizat narcolepsia la copii, aşa cum fusese deja stabilit, dar şi la tinerii sub 30 de ani, relatează AFP.
Serbia anunţă 22 de decese provocate de gripa pandemică Douăzeci şi două de decese provocate de gripa A(H1N1) au fost înregistrate până în prezent în Serbia, au anunţat luni autorităţile sanitare, care se află în pregătiri pentru lansarea campaniei de vaccinare, transmite AFP.
Campania de vaccinare contra gripei AH1N1 în Franţa, verificată de o comisie parlamentară de anchetă Campania de vaccinare contra gripei noi (AH1N1) va face obiectul unei anchete parlamentare, după ce Adunarea Naţională a Franţei a dat undă verde, miercuri, constituirii unei comisii de anchetă, transmite AFP.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Gripa H1N1: Canada cumpără din Australia vaccinuri pentru femeile însărcinate Guvernul canadian a anunţat luni cumpărarea de urgenţă din Australia a 200.000 de doze de vaccin împotriva gripei A(H1N1), destinate în mod special femeilor însărcinate a căror vaccinare va începe de săptămâna viitoare, informează AFP.