Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Număr dublu de internări din cauza bolilor respiratorii
joi, 14 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul bistriţenilor care au ajuns pe patul de spital din cauza bolilor respiratorii s-a dublat în numai o săptămână, incidenţa cea mai mare a internărilor fiind în rândul celor diagnosticaţi cu gripă sezonieră, potrivit datelor comunicate miercuri de Autoritatea de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.
În săptămâna 4-10 ianuarie, 69 de bistriţeni care sufereau de infecţii respiratorii, pneumonie sau gripă sezonieră au fost internaţi din cauza complicaţiilor suferite, faţă de numai 31 în săptămâna precedentă. Nu s-a înregistrat însă niciun deces.

Cei mai mulţi pacienţi care au trecut pragul cabinetelor medicale săptămâna trecută au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute, fiind vorba de 1.476 cazuri, cu 42 internări. Cei mai expuşi la aceste boli s-au dovedit a fi copiii, fiind înregistrate 453 cazuri la grupa de vârstă 5-14 ani, cu şase internări, 356 cazuri la pacienţii cu vârsta între 15 şi 29 ani, cu 12 internări, şi 304 cazuri la copiii până în patru ani, cu 13 internări.

Alţi 132 bistriţeni au fost diagnosticaţi cu pneumonie iar 24 primesc tratament spitalicesc. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în rândul adulţilor între 30 şi 64 ani (39 îmbolnăviri, cu şase internări) şi peste 65 ani (25 cazuri, nouă internări).

Gripa sezonieră a continuat să se răspândească şi ea în rândul populaţiei, fiind identificate patru astfel de cazuri, cu trei internări, la pacienţi cu vârste între 15 şi 64 ani. Numărul cazurilor de gripă a scăzut însă la jumătate faţă de săptămâna trecută.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...
Bistriţa-Năsăud: Încă un caz de gripă şi un deces din cauza unei pneumonii, în ultima săptămână O femeie de 63 de ani din judeţul Maramureş, care venise într-o vizită în Bistriţa, a murit la spital după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.
Bistriţa-Năsăud: 4.000 de bistriţeni diagnosticaţi cu infecţii respiratorii într-o săptămână Un număr de 4.000 de bistriţeni care s-au prezentat la medic săptămâna trecută au fost diagnosticaţi cu diverse forme de infecţii respiratorii, de la viroze până la pneumonii şi gripă sezonieră, potrivit datelor afişate marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Un nou deces din cauza unei pneumonii; numărul cazurilor de gripă, în creştere Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud a raportat un nou deces provocat de o pneumonie, în cazul unui bărbat de 50 de ani din municipiul Bistriţa, care suferea şi de o boală de inimă cronică.
Bistriţa-Năsăud: Şase noi cazuri de gripă şi un deces cauzat de pneumonie, în doar o săptămână O persoană a decedat după ce a contractat o pneumonie şi alte şase au fost diagnosticate cu gripă în perioada 14-20 martie, potrivit datelor publicate, miercuri, pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Primul caz de gripă din judeţ, la un bărbat de 45 ani Un bărbat de 45 ani este primul pacient diagnosticat cu gripă în acest sezon, în judeţul Bistriţa-Năsăud, chiar dacă acesta nu a ajuns să fie internat în spital.