Cele mai citite
 


MS recomandă spitalelor flexibilitate organizatorică
joi, 14 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele îşi vor putea modifica structura organizatorică în funcţie de gradul de ocupare al paturilor, se arată într-o dispoziţie a Ministerului Sănătăţii.
'Este nevoie de mai multă flexibilitate. Spitalele, unităţile sanitare în general, trebuie să răspundă nevoilor pacienţilor. Avem unele secţii şi compartimente supraaglomerate, unde pacienţii stau câte doi în pat şi alte structuri în care adresabilitatea este scăzută. Am cerut managerilor să analizeze gradul de ocupare al paturilor şi situaţia din fiecare unitate şi le-am dat posibilitatea ca, în funcţie de necesităţi, să poată modifica structura unităţii sanitare sau, pentru o perioadă determinată, să interneze pacienţii unei secţii supraaglomerate în alte secţii libere, astfel încât să evităm disfucţionalităţile', a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.

Managerii şi directorii medicali vor fi responsabili pentru utilizarea eficientă a paturilor din unităţile sanitare, astfel încât să fie evitat disconfortul pacienţilor, posibilele disfuncţionalităţi generate în special de condiţiile epidemiologice necorespunzătoare precizează un comunicat transmis presei.

În situaţia în care adresabilitatea este crescută într-o anumită specialitate, pentru o perioadă determinată, pacienţii pot fi internaţi în secţiile/compartimentele cu profil medical sau chirurgical, cu utilizare scăzută, în funcţie de patologie şi recomandarea medicului epidemiolog. Dacă situaţiile de supraaglomerare a unor secţii/compartimente reprezintă o situaţie permanentă este necesar ca structura organizatorică să fie modificată prin reducerea numărului de paturi la secţiile neutilizate corespunzător şi creşterea acestora la cele cu adresabilitate crescută relevă sursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a stabilit că pentru aproape 130.000 paturi din spitale pot fi contractate servicii de sănătate în 2011 Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat Ordinul 232/21.03.2011 privind detalierea pe judeţe a numărului total de paturi din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti din fonduri publice. Potrivit...
Cseke Attila a prezentat priorităţile Ministerului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi, când a prezentat priorităţile ministerului, că descentralizarea va reprezenta unul din obiectivele principale ale MS în 2010.
Ministrul Sănătăţii a verificat modul de derulare a Programului Naţional de Oncologie Toate cele 11 spitale din reţeaua Ministerului Sănătăţii prin care se derulează Programul Naţional de Oncologie au în prezent stocuri suficiente pentru asigurarea tratamentului oncologic al bolnavilor aflaţi în evidenţă, cel puţin până la data de 1 iunie, se arată într-un comunicat transmis luni de MS...
Cseke Attila: Comasarea spitalelor este necesară, în prezent sistemul sanitar păcăleşte pacientul Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi că măsurile de comasare a spitalelor sunt necesare, deoarece în prezent structura sistemului sanitar 'păcăleşte pacientul'.
Cseke Attila: Din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii problemele medicilor de familie sunt rezolvate Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a declarat miercuri în conferinţă de presă că din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii problemele medicilor de familie sunt rezolvate.
Cseke Attila: Comisa de Control a MS propune desfacerea contractului de muncă a medicilor în cazul copilului decedat la Spitalul din Slatina Comisa de Control a Ministerului Sănătăţii propune desfacerea contractului de muncă a celor doi medici şi sesizarea Colegiului Medicilor în cazul copilului decedat în urma unei fracturi la Spitalului de Urgenţă Slatina, a anunţat luni ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.