Cele mai citite
 


Acad. Victor Voicu: Mercurul din vaccinul CANTGRIP se găseşte în organism în concentraţii foarte mici
joi, 14 ianuarie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Concentraţia normală a mercurului în sângele uman este în jur de 60 micrograme/100 ml, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, academician prof. dr. Victor Voicu, în legătură cu toxicitatea tiomersalului, utilizat pentru prezervarea vaccinului CANTGRIP împotriva gripei noi.
'Utilizarea tiomersalului sau mertiolatului de sodiu (mercurotiolatului de sodiu) pentru prezervarea vaccinului a generat unele controverse, în sensul că ar produce tulburări de neurodezvoltare după administrare repetată la copii în contextul schemelor de imunizare, deoarece ar depăşi doza maximă admisă în SUA. Studii recente au demonstrat absenţa legăturii dintre administrarea de tiomersal şi tulburările de neurodezvoltare.Tiomersalul se metabolizează în etilmercur care se excretă rapid, fără acumulare în organism'', a explicat specialistul în toxicologie.

Academicianul a mai spus că Agenţia Europeană pentru Evaluarea Medicamentelor (EMEA) a precizat că tiomersalul poate fi folosit pentru prezervarea vaccinului, dacă nu există alternativă pentru acest obiectiv.

Potrivit specialistului, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) statuează că nu există dovezi ştiinţifice privind problemele de siguranţă ale utilizării vaccinurilor prezervate cu tiomersal şi avizează utilizarea acestora în programele de imunizare globală, beneficiile depăşind orice risc teoretic de toxicitate.

''Doza minimă letală de mercur anorganic este de cca 2 g. Cantitatea de mercur sub formă de tiomersal în 0,5 ml de vaccin este de cca 0,0000425 g, adică de 4,25 micrograme/ 0,5 ml, cantitate care se administrează la un adult de cca 70 kg. Aşa cum rezultă, cantităţile sunt mai mici decât cele din mediul înconjurător. În concluzie, concentraţiile de mercur sub formă de tiomersal utilizat în prezervarea vaccinului CANTGRIP nu au nicio semnificaţie toxicologică pentru om', a explicat prof. dr. Victor Voicu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Vaccinarea împotriva gripei noi, refuzată de cadrele medicale Cadrele medicale din Botoşani refuză imunizarea împotriva noii forme de gripă iar rata vaccinării în judeţ este foarte scăzută, a declarat marţi directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Doina Botez.
Hunedoara: Aproape 16.000 persoane, vaccinate împotriva gripei noi Aproape 16.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva gripei noi, motiv pentru care în judeţ au fost distribuite încă 16.000 de doze din vaccinul Cantgrip, primit de la Institutul Cantacuzino, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
OMS trimite un milion de doze de vaccin împotriva holerei în Haiti Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trimite un milion de doze de vaccin împotriva holerei în Haiti, pentru a opri răspândirea acestei boli, în urma uraganului Matthew, a indicat marţi această agenţie a ONU, citată de DPA.
MAE: OMS recomandă vaccinarea celor care călătoresc în anumite state din Africa şi Asia Organizaţia mondială a Sănătăţii (OMS) a emis o recomandare de vaccinare cu o doză de vaccin polio inactiv (VPI) a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia şi Siria, informează un comunicat...
Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
VIRUSUL ZIKA Primul vaccin ar putea apărea ''prea târziu'' pentru combaterea actualei epidemii (OMS) Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat miercuri că un vaccin contra virusului Zika ar putea fi disponibil ''prea târziu'' pentru a avea un impact real în combaterea epidemiei înregistrate în prezent în America de Sud, în special în Brazilia, informează DPA şi EFE.